Roda JC Kerkrade heeft gisteravond het eerste duel van het nieuwe jaar winnend afgesloten.

In Wijdewormer werd Jong AZ door een doelpunt van Patrick Pflücke met 0-1 verslagen. Bij Roda JC keerde Richard Jensen, Patrick Pflücke en Nicky Souren na blessureleed terug in de selectie. De Duitse middenvelder startte vanaf het eerste fluitsignaal, de overige twee begonnen op de reservebank.

In de openingsfase van het duel werd Goppel een aantal keren diep gestuurd, maar hij kon met zijn snelheid nog niet voor gevaar zorgen. Pas na ruim 10 minuten spelen diende zich de eerste serieuze mogelijkheid aan. Wildeboer kon de voorzet van Margaret laag richting de hoek van de goal sturen, echter keerde Hoekstra zijn inzet. Pflücke werd na een klein halfuur door Bouchouari de diepte in gestuurdl. Na een korte sprint besloot hij om de bal richting de verre hoek te schuiven, echter ging deze naast de verkeerde kant van de paal. Enkele minuten later ging een strakke voorzet van Goppel aan alles en iedereen voorbij. Een volgende voorzet van Goppel kwam via Bakker bij Bouchouari. De middenvelder – die op 30 december zijn contract tekende – haalde uit en dwong doelman Westerveld tot een redding.

Invaller Allouch maakte na 36 minuten speeltijd ruimte voor zichzelf en haalde hard uit. Zijn inzet raakte de lat en kwam terug het veld in. In de tegenstoot schoot Goppel van dichtbij hard op de vuisten van Westerveld. Vlak voor rust zag Falkenburg de Alkmaarse doelman wat ver voor zijn goal staan en probeerde het met een boogbal. Westerveld was nét op tijd terug om de bal met een puike redding over de lat heen te tikken.

Roda JC kwam na rust feller uit de kleedkamer. Een kopbal van Falkenburg, een schot van Marzo en een bal op de paal van Goppel zorgden al snel voor gevaar. Na een klein uur spelen had Roda JC de voorsprong dan toch te pakken. Na de zoveelste goede voorzet van Goppel wist Pflücke zijn hoofd achter de bal te zetten en de voorsprong op het scorebord te koppen, 0-1.

Hoekstra bracht vervolgens knap redding op een geplaatst schot van Margaret en hield de voorsprong vast. Na 82 minuten speeltijd bracht Hoekstra wederom knap redding op een inzet van Margaret. De nummer 7 van Jong AZ werd door Allouch vrij voor het doel gezet, maar wist Hoekstra niet te verschalken. De thuisploeg drong in de laatste minuten van het duel aan en probeerde de gelijkmaker te forceren. Dit lukte echter niet, Roda JC hield de voorsprong vast en nam zo de eerste drie punten van het nieuwe jaar mee naar Kerkrade.

Aanstaande vrijdag speelt Roda JC om 20.00 uur in het Rat Verlegh Stadion tegen NAC Breda.