Hoofdmenu

OPROEP: Blijf dit weekend weg uit het buitengebied!

We zagen gisteren dat veel mensen er vanwege de sneeuw op uit trokken in ons buitengebied. Dit leidde op een aantal plekken tot drukte. Die drukte is vanwege het coronavirus niet wenselijk, omdat dit ervoor kan zorgen dat de coronaregels niet gevolgd kunnen worden.

We bevinden ons op dit moment in een lockdown. Het coronavirus verspreidt zich nog altijd, ook al zijn we nu aan het vaccineren. Het is dus belangrijk om de coronamaatregelen te blijven volgen. Het advies is nog altijd: blijf zoveel mogelijk thuis en vermijd drukte.

Verantwoordelijkheid. Burgemeester Harry Leunessen: “Ik snap dat veel mensen ons buitengebied op willen zoeken. Het is de eerste sneeuw van deze winter en die sneeuw blijft op maar een paar plekken liggen, waaronder rond Vaals en Vijlen. Dat winterse decor is alleen maar meer reden om er na een week binnen zitten op uit te willen. Maar we hebben nog altijd te maken met het coronavirus. Taferelen zoals in april moeten we voorkomen. Toen gingen, ondanks herhaalde oproepen om thuis te blijven, alsnog veel mensen de weg op. Het was toen zelfs zo druk in ons buitengebied dat wegen moesten worden afgesloten. Dat willen we niet nog eens meemaken. Ik roep daarom met klem op: ga dit weekend geen sneeuwwandeling maken in de bossen rondom Vijlen en Vaals. Ons buitengebied kan een grote toestroom niet aan. Neem je verantwoordelijkheid!”

De Epenerbaan is dit weekend overigens sowieso al afgesloten. Dit is een veiligheidsmaatregel die bij sneeuwval vaker wordt genomen, in verband met de sneeuw en gladheid op die weg.

Om de veiligheid te garanderen is de Epenerbaan afgesloten op de volgende punten:

  • Vanaf Lodge richting Epen/Camerig;
  • Vanaf Buitenlust richting Vaals (Camerig en Cottessen zijn vanaf Buitenlust nog bereikbaar);
  • Vanaf ‘t Hijgend Hert (Rugweg) richting Epenerbaan.

Camerig en Cottessen zijn vanuit de kanten van Vijlen en Vaals alleen te bereiken via de Groenenweg in Vijlen. De wegafsluiting is van kracht tot nadere berichtgeving.

Er zal dit weekend nadrukkelijk gehandhaafd worden op foutparkeren in het buitengebied.

Tekst Gemeente Vaals en Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno