Hoofdmenu

RODA JC VERSPEELT PUNTEN IN BREDA

Roda JC Kerkrade heeft gisteravond ‘slechts’ een punt overgehouden aan het duel met NAC Breda. Hoewel een vroege achterstand werd omgebogen in een voorsprong, kon deze niet worden vastgehouden.

Bij Roda JC stond Remond Strijbosch als hoofdtrainer voor de groep, Jurgen Streppel ontbrak vanwege een positieve coronatest. Roda JC begon niet scherp aan de wedstrijd wat resulteerde in een vroege achterstand na amper drie minuten spelen. Na een overstapje van Van Hooijdonk schoot El Allouchi de bal langs doelman Hoekstra.

Roda JC ging hierna direct op jacht naar de gelijkmaker. Een aantal scherpe voorzetten van Goppel belandden nét niet goed voor een medespeler. Na een kwartier spelen schoot Pflücke de bal vanaf de zestien hoog over. Even later had doelman Olij het lastig met een afstandsschot van Goppel, deze kon hij ternauwernood tot hoekschop verwerken. Ook het schot van Klaasen ging naast de verkeerde kant van de paal. De uitploeg was verreweg het meeste balbezit, maar wist geen doelpunt te forceren.

Direct na rust kreeg NAC een grote kans. Venema brak door de Kerkraadse verdediging en legde de bal klaar voor Fiorini. Doelman Hoekstra voorkwam dat NAC de voorsprong verdubbelde. Na 55 minuten spelen kwam Roda JC op gelijke hoogte. Schouten maakte hands op de doellijn en kreeg hiervoor rood van scheidsrechter Nijhuis. Ook werd de bal op elf meter gelegd. Aanvoerder Luijckx zag zijn eerste poging nog gestopt worden door Olij, maar in de rebound schoot hij de bal alsnog tegen de touwen: 1-1.

Drie minuten later kwam Roda JC op voorsprong. Een schot van Pflücke werd van richting veranderd door Malone en vloog zo langs doelman Olij: 1-2. Even later belandde de poging van Bouchouari in het zijnet. Roda JC controleerde daarna de wedstrijd, maar tot een derde treffer kwam het niet. NAC probeerde in de slotminuten nog een doelpunt te forceren met een aantal wissels. Vijf minuten voor tijd kreeg invaller Bilate een lange bal van El Allouchi en schoot deze langs Hoekstra: 2-2.

Pflücke kon de overwinning alsnog binnenhalen, maar verzuimde te scoren. Hierdoor werden twee dure punten in de slotminuten weggegeven

Tekst Roda JC en Foto
®Parkstadactueel/ Lucho Carreno