Afgelopen december tekenden 9 gemeenten voor een regionale aanpak tégen eenzaamheid tijdens een ludieke estafette door Zuid-Limburg.(Beekdaelen, Heerlen, Valkenburg aan de Geul, Landgraaf, Kerkrade, Gulpen-Wittem, Beek, Sittard-Geleen en Stein), Provincie Limburg en KBO Limburg.

De aanpak van eenzaamheid vraagt om bundeling van krachten. Daarom heeft Beekdaelen net als de andere acht gemeenten enthousiast besloten mee te doen.
Wethouder Jeannette Quadvlieg zette namens Beekdaelen haar handtekening onder de samenwerking.

Bekijk de video (YouTube) van de ondertekening van de Zuid-Limburgse coalitie.

Het doel van de coalitie is het op gang brengen van een brede Zuid-Limburgse beweging tégen eenzaamheid. Op deze manier zijn wij samen onderdeel van een krachtige beweging van gemotiveerde mensen en organisaties, die in Zuid-Limburg samen het verschil maken.

Sluit je ook aan bij de Zuid-Limburgse coalitie ‘Samen Tegen Eenzaamheid’. Het is aan ons allemaal om door te pakken. Nu misschien wel meer dan ooit. Want dé eenzaamheid oplossen, dat kan niemand alleen. Maar iemands eenzaamheid doorbreken, dat kunnen we allemaal.

Meer informatie over de aanpak van eenzaamheid leest u op:www.eentegeneenzaamheid.nl

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno