FORTUNA SITTARD VERLIEST NIPT VAN ‘VOLWASSENER’ SPARTA

Woensdagavond kwam een einde aan de ongeslagen reeks van Fortuna Sittard. De thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam ging met 0-1 verloren. Het enige doelpunt van de avond werd gescoord door Lennard Thy. Het was de eerste nederlaag van Fortuna na vier zeges en één gelijkspel in de voorbije weken.

Lazaros Rota was in de vijfde minuut dicht bij het openingsdoelpunt. De verdediger haalde vanaf de rand van het strafschopgebied hard uit, Sparta-doelman Maduka Okoye stond echter op de goede plaats. Daarna bleef het lange tijd rustig voor de doelen. Beide ploegen gunden elkaar weinig ruimte, de kansen waren schaars. Na 28 minuten kwam Zian Flemming enkele centimeters te kort om voorbereidend werk van Lisandro Semedo doeltreffend af te ronden.

Tien minuten later stond opnieuw Semedo aan de basis van een gevaarlijke situatie. Zijn voorzet kon door spits Sebastian Polter echter niet op doel worden gekopt, enkele seconden later produceerde Tesfaledet Tekie van ruim twintig meter een prima schot. Keeper Okoye redde met de nodige moeite. In de slotfase van de eerste helft waren de gasten tot twee keer toe gevaarlijk. Deroy Duarte en Abdoui Herroui vonden beide Fortuna-doelman Yannick van Osch op hun weg, deze redde bekwaam.

De eerste echt goed lopende aanval van Sparta in de tweede helft leverde de openingstreffer op. Lennart Thy haalde in de 57e minuut hard uit: 0-1. Fortuna Sittard reageerde, Mats Seuntjens nam de plaats in van Emil Hansson. Na ruim een uur spelen was Semedo kort bij de gelijkmaker. De snelle aanvaller van Fortuna Sittard kon niet worden bijgebeend door Sparta-verdediger Tommie Beugelsdijk. Doelman Okoye kreeg nog een hand achter de bal van Semedo, waarna Dirk Abels de bal van de doellijn kon halen.

Het niveau van de wedstrijd werd er daarna niet beter op, Sparta deed er alles aan om de voorsprong over de streep te trekken. Zian Flemming kreeg de enige échte kans voor Fortuna Sittard op de gelijkmaker. Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd zette Flemming aan voor een individuele actie, hij kon slechts ten koste van een overtreding worden gestuit. De toegekende vrije trap werd door Flemming zelf genomen, opnieuw kon doelman Okoye redding brengen. Ook de vijf minuten extra tijd leverde niets meer op voor Fortuna Sittard. Dat daarmee dus een einde zag komen aan een voortreffelijke reeks. Zaterdag staat alweer het eerstvolgende competitieduel op het programma, de uitwedstrijd tegen FC Zwolle.