Hoofdmenu

Heerlen-Terhoevenderweg krijgt bomen nieuwe bomen

Op de Terhoevenderweg, tussen de Demstraat en de rotonde Willem Barentszweg, vervangen wij 58 bomen door nieuwe inheemse populieren. Dat is nodig omdat de oude bomen onveilig zijn.

We planten zwarte populieren terug. Dat is een bedreigde boomsoort die populair en belangrijk is voor roofvogels, zangvogels en een groot aantal insecten en vlinders. De 58 populieren hebben het einde van hun levenscyclus bereikt. Het gaat om een soort met een snelle groei en een rechte stam om zo een hoge houtopbrengst te bereiken. In de laatste fase neemt de groei af en worden de bomen gevoelig voor takbreuk, schimmels en ziektes. Daardoor en doordat de wortels in het fietspad omhoog komen zijn de bomen gevaarlijk. Ze worden in februari gekapt om ze te vervangen door 48 nieuwe inheemse zwarte populieren.

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno« (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »