VEERKRACHTIG RODA JC WINT THUIS VAN JONG FC UTRECHT

Roda JC Kerkrade heeft gisteravond in eigen huis een achterstand weten om te buigen naar een overwinning. Falkenburg en Pflücke waren trefzeker aan de kant van de thuisploeg. Hoofdtrainer Jurgen Streppel koos voor Fabian Serrarens en Erik Falkenburg als spitsenduo voor het duel tegen Jong FC Utrecht.

Na een kleine tien minuten spelen diende zich de eerste mogelijkheid voor Roda JC aan. Serrarens schoot de voorzet van Goppel direct op doel. De Utrechtse goalie had wat moeite met het schot, maar had de bal uiteindelijk klem. Even later vloog een scherpe voorzet van Pflücke richting de winkelhaak. Helaas ging deze poging net over.

Aanvoerder Hilterman liep na twintig minuten spelen vrij eenvoudig weg uit het zicht van Lambrix en Bakker. De dribbelende Mokono gaf een uitgemeten voorzet die Hilterman niet onbenut liet en de 0-1 binnen schoot. In de minuten hierna probeerde Roda JC snel de aansluitingstreffer te maken. Na exact een half uur spelen werd een vrije trap van Goppel door Falkenburg op de pantoffel geraakt waarna de bal met een stuit tegen de touwen vloog: 1-1.

Na de gelijkmaker drong Roda JC meer aan. Een kopbal van Falkenburg werd door doelman Paes naast getikt en een poging van Marzo ging hard en hoog over. Vijf minuten voor rust tikte Serrarens de bal uit een hoekschop bijna in eigen doel, gelukkig viel deze naast de verkeerde kant van de paal.

Na de theepauze kregen de bezoekers de eerste mogelijkheid voor het Kerkraadse doel. Een voorzet van rechts schoot door en werd ternauwernood door Marzo over de achterlijn getikt. De hoekschop bleef op de zestien hangen waarna de reflexen van doelman Hoekstra werden getest. Hij moest zich volledig strekken om de kopbal naast zijn doel te tikken. Even later volgde een reuze kans voor de beloften. Mallahi kapte zijn tegenstander uit en schoot de bal tegen de paal waarna deze terugkaatste het veld in.

Roda JC kwam na een uur spelen in eigen huis op voorsprong. Goppel gaf de voorzet op Pflücke die zich vrij draaide op de penaltystip en vervolgens de bal keurig en beheerst in de hoek plaatste: 2-1. Goppel werd tien minuten voor tijd weggestuurd door invaller Vossebelt, speelde zijn tegenstander door de benen en schoot vervolgens hard in het zijnet. De thuisploeg was ook in de slotfase nog op zoek naar een derde treffer. Ondanks aandringen en meerdere kansen bleef het bij de eerder gemaakte doelpunten en won Roda JC in eigen huis van Jong FC Utrecht.