Hoofdmenu

Wij streven naar een energieneutraal Landgraaf.

Daarom zijn wij continu op zoek naar én werken wij aan nieuwe projecten om dit doel te bereiken. Eind 2020 hebben we een verzoek ontvangen van Kronos Solar om een zonneweide te realiseren aan de Akerweg in Landgraaf. 

Zonneweide Akerweg.Kronos Solar wil op een akkerland aan de Akerweg een zonneweide van circa 10 hectare bouwen; dat wil zeggen met circa 27.000 zonnepanelen. Zij willen daarbij ruim aandacht besteden aan biodiversiteit en natuur én mogelijkheden bieden voor inwoners om financieel mee te kunnen doen. Uit onderzoek zal komende tijd moeten blijken of het project haalbaar is en hoe de zonneweide ingepast kan worden in het landschap.

Onder voorwaarden medewerking.Het college van burgemeester en wethouders is bereid, onder voorwaarden, medewerking te verlenen aan de ontwikkeling van dit initiatief. Er moet natuurlijk worden voldaan aan alle wettelijke eisen. En men vindt het van groot belang dat het project niet alleen voordelen oplevert voor omwonenden, maar ook dat zij hier optimaal bij betrokken worden. Vanaf vandaag, 27 januari, ontvangt een grote groep omwonenden een bewonersbrief met informatie over het initiatief.

Op de website voor het project Zonneweide Akerweg van Kronos Solar is alle informatie te vinden is over het plan. Binnenkort organiseren we samen een informatiebijeenkomst. Vanwege de coronamaatregelen zal deze vrijwel zeker online zijn. Maar we doen ons best om iedereen gelegenheid te geven informatie op te halen over de plannen en de vervolgstappen. Dat bekijken we bij elke stap in het proces.

Wilt u bij deze (online) informatieavond aanwezig zijn of wilt u op de hoogte gehouden worden? Stuur dan een e-mail naar: gemeente@landgraaf.nl met als onderwerp ‘Informatie(avond) Zonneweide Akerweg’. Vermeld in de mail uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres.

Aanmelden voor de (online) informatiebijeenkomst kan tot en met vrijdag 5 februari. De precieze datum van de bijeenkomst wordt daarna bekend gemaakt. U kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.

Informatie over het gemeentelijke processtappen kunt u vinden op bij Zonneweide Akerweg.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 (Volgend nieuwsbericht) »