Fortuna Sittard heeft de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo met 0-1 verloren.

Het enige doelpunt van de avond kwam op naam van Rai Vloet. In de tweede helft ging Fortuna Sittard nog wel opzoek naar de gelijkmaker, uiteindelijk zou deze niet vallen.

De openingsfase was voor Fortuna Sittard. Al na minder dan een minuut kwam Mats Seuntjens na een aanval over veel schijven in kansrijke positie, zijn harde uithaal verdween echter in het zijnet. Een vrije trap van George Cox vanaf zo’n zeventien meter, toegekend na een overtreding op Lazaros Rota, verdween net over de lat.

Gaandeweg de eerste helft kwamen de gasten beter in het spel. Dat resulteerde onder meer in een kopbalkans voor Vloet, van dichtbij verdween zijn inzet echter naast het doel. Nauwelijks zestig seconden later scoorde Vloet toch, op aangeven van Lucas de la Torre schoot de clubtopscoorder van Heracles de bal hard in bij de eerste paal: 0-1. Fortuna Sittard was even aangeslagen, nauwelijks drie minuten later stelde Delano Burgzorg de kwaliteiten van Fortuna keer Yannick van Osch op proef. De doelman redde bekwaam op het schot in de korte hoek.

Fortuna Sittard kwam gretig uit de kleedkamer, de ploeg liet vanaf de aftrap in de tweede helft zien dat men de achterstand ongedaan wilde maken. Er kwamen ook kansen, na vier minuten spelen in de tweede helft bediende Sebastian Polter met een fraai hakje Seuntjens. Deze produceerde een hard schot, Heracles doelman Janis Blaswich redde spectaculair. Ook Ben Rienstra kwam kort daarna in scoringspositie, zijn schot verdween echter recht in de handen van Blaswich.

De enige echt gevaarlijke uitbraak van de gasten in de tweede helft leverde in de 67e minuut een enorme kans op voor Burgzorg. Hij kwam oog in oog te staan met keeper Van Osch, deze had een prachtige reflex in huis en voorkwam daarmee een tweede tegendoelpunt. In de 75e minuut had Polter pech. Een hoekschop van George Cox werd door Roel Janssen met zijn hoofd verlengd, de bal kwam bij Polter, deze produceerde een prachtige volley. Via de onderkant van de lat kwam de bal weer het veld in.

Fortuna Sittard gooide alles op de aanval, Sjors Ultee wisselde nog enkele keren om de voerhoede nieuwe impulsen te geven, het mocht echter niet baten. Het was voor Fortuna Sittard een avond van ‘steeds net niet’. De gasten gingen met de drie punten aan de haal. Fortuna Sittard blijft door de nederlaag steken op 25 punten.