In eigen huis is het Roda JC vrijdavond niet gelukt om de winnende reeks voort te zetten. N.E.C. Nijmegen was met 1-3 te sterk.

Jurgen Streppel koost voor Richard Jensen als vervanger voor de geschorste Stefano Marzo. De Belgische verdediger ontving in het duel tegen Helmond Sport zijn vijfde gele kaart van het seizoen.

De openingsfase van het duel verliep bij beide kanten redelijk stroef. De bezoekers hadden het meeste balbezit, maar konden dit niet omzetten in échte kansen. Naar mate de wedstrijd vorderde kreeg Roda JC meer grip op de ploeg uit Nijmegen. Na een kwart duel waren de bezoekers dichtbij de openingstreffer. Javier Vet dook op in het zestienmetergebied, maar door stoorzenders Luijckx en Bakker kreeg hij de bal niet voorbij Hoekstra. In de tegenstoot leek Serrarens een mogelijkheid te creëren, echter draaide hij zicht vast en verspeelde hij het balbezit.

Falkenburg knikte na een half uur spelen een voorzet vanaf de rechterflank over het doel van Branderhorst. Amper drie minuten later nam Hoekstra de Nijmegense aanvaller Tavsan in het glijden (naar de bal) mee naar de grond. Reden genoeg voor scheidsrechter Van der Eijck om de bal op de stip te leggen. Jordy Bruijn benutte deze uitgelezen kans vanaf elf meter: 0-1.

Vlak voor het rustsignaal leek een voorzet van Goppel precies op maat voor Falkenburg, echter kreeg de aanvaller zijn voet niet tegen de bal. Een harde schuiver van Pflücke hierna vormde ook geen probleem voor Branderhorst.

Na de theepauze brak Goppel door. Zijn voorzet voor Falkenburg was op maat, maar de spits schoot naast de verkeerde kant van de paal. In de minuten hierna bleef Roda JC aandringen voor het Nijmegense doel. Na 67 minuten spelen bekroonde Roda JC dit met een doelpunt. De hoekschop van Klaasen was op maat voor Falkenburg die de gelijkmaker tegen de touwen kopte: 1-1.

Diezelfde Falkenburg kreeg een dikke tien minuten voor het eindsignaal zijn tweede gele kaart van de avond, waardoor hij het veld direct moest verlaten. Nog geen minuut later vloog de bal er voor de bezoekers weer in. Hoekstra bokste een hoekschop uit de zestienmeter en liet het doel leeg achter. Tavsan zag de ruimte en lepelde de bal over de goalie heen: 1-2.

In de extra speeltijd besliste Javier Vet de eindstand door de 1-3 binnen te tikken. Hiermee kwam een einde aan de winnende reeks (5) van Roda JC. Volgende week gaat Roda JC op zaterdag 6 maart bezoek bij FC Volendam.

Foto´s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno voor meer foto’s klik op deze link.