VIJF PILOTPROJECTEN LATEN LIMBURGSE KINDEREN MEEDOEN

In Limburg groeit 1 op de 10 kinderen in armoede op. Het gaat om zo’n 21.000 kinderen uit gezinnen met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum. Denk aan gezinnen met een bijstandsuitkering, een migratie-achtergrond of eenoudersamenstelling.

 

Voor deze kinderen is niet alles zo vanzelfsprekend als het soms lijkt. Ze kunnen (vaak) niet meedoen aan Sport- en cultuuractiviteiten. Ze hebben geen geld voor het lidmaatschap, nieuwe sportkleding of lesmateriaal. Te weinig kinderen profiteren van de extra mogelijkheden via Jeugdfonds Sport en Jeugdfonds Cultuur. Naar schatting blijkt dat er nog circa 11.000 kinderen in Limburg zijn die niet meedoen aan een of andere vorm van een georganiseerde activiteit. Daarom zetten vijf Limburgse projecten zich twee jaar actief in om deze doelgroepkinderen structureel door te verwijzen naar sport en/of cultuuraanbod. 

Iedereen moet kunnen MEEDOEN!   Vanuit de provinciale subsidie ‘Meedoen’ ondersteunen Jeugdfonds Sport Limburg en Jeugdfonds Cultuur Limburg vijf pilotprojecten in Limburg. Het doel van deze pilotprojecten is belemmeringen wegnemen en meer kinderen laten MEEDOEN aan sport, bewegen en cultuur. Met heel veel passie en energie worden de Limburgse pilotprojecten sinds juni 2020 door lokale partners uitgevoerd in Maastricht, Vaals, Sittard, Roermond en Venray. Dat resulteert in korte lijnen, nieuwe samenwerkingen en vooral veel enthousiaste en actieve kinderen.

Een eerste glimp van deze pilotprojecten is te zien middels filmpjes op onze website www.meedoeninlimburg.nl/pilotprojecten. De komende weken zetten we elke week via #meedoenopmaandag een ander pilotproject in de spotlight op onze social media kanalen. Blijf op de hoogte via de website meedoeninlimburg.nl/pilotprojecten en via de social media kanalen van Jeugdfonds Sport Limburg en Jeugdfonds Cultuur Limburg.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie