MVV Maastricht-Jong AZ Een zwaar bevochten vierde zege op rij.

Deze keer ging Jong AZ als verliezer van het veld in De Geusselt af. MVV won door een treffer van Arne Naudts met 3-2.

Een harde wind en slagregens stond goed voetballen in Maastricht op de vroege vrijdagmiddag in de weg. MVV begon desondanks voortvarend aan het duel en had het betere van het spel. Na een duidelijk houdbaar afstandsschot van Joy Lance Mickels, stond het toch plots 1-0 op het scorebord. In de 26e minuut leek het zelfs 2-0 te worden maar Arne Naudts schoof de bal van dichtbij tegen de doelman op. Een minuut later gingen scheidsrechter en zijn assistent opzichtig in de fout. Terwijl doelman Havekotte een bal pakte, werd hij wild besprongen door aanvaller Kunst. Duidelijke overtreding

Terwijl AZ en MVV aan een vrije trap dachten, had de regen blijkbaar voor vertroebeld zicht gezorgd bij het arbitrale duo. Het tweetal besloot een doelpunt toe te kennen. Na 354 minuten moest MVV weer een doelpunt toestaan. Na massaal Maastrichts protest werd de wedstrijd vervolgd waarbij MVV duidelijk een aangeslagen indruk maakte. Fedde de Jong was een paar minuten later dicht bij een echt doelpunt maar doelman Havekotte keerde zijn inzet vakkundig. Diezelfde De Jong had bij de eerste de beste aanval in de tweede helft meer succes. Met een droge diagonale knal verschalkte hij de MVV-goalie. AZ bleef nu aandringen en het was meer geluk dan wijsheid dat in de 56e minuut Kunst miste. Hij kon van dichtbij een hoek uitzoeken maar schoot de bal keihard tegen Salasiwa op. De ingevallen Dianessy, kopte na een uur spelen prachtig in een lob over de AZ-doelman. Hij kon echter met een uiterste krachtsinspanning het leer net over de lat tikken. Er vielen nu geregeld gaten in de Maastrichtse defensie maar de Alkmaarders wisten niet te profiteren. Dat deed Dianessy wel.

Na een mooie actie van de sterk spelende Deom zette hij voor op Dianessy die de bal in het doel deponeerde. Hoe MVV gebrand was op een goed resultaat bleek wel uit het feit dat de doelpuntenmaker zich geen tijd gunde om te juichen, de bal uit het doel haalde en snel richting middenstip bracht. Hij voelde, er zit meer in! MVV bleef zwoegen, ploeteren. En kreeg loon naar werken. In de 81e minuut belandde een goede voorzet van Blummel bij Arne Naudts die de bal achter doelman Reus schoot en hiermee de winnende treffer aantekende. “Het was alweer een tijdje geleden, en nu dan ook nog eens de winnende treffer. Dat is echt genieten. We hebben er hard voor gewerkt”, zei de Belgische spits na afloop. Aanvoerder Luc Mares: “De omstandigheden waren alles behalve ideaal. Het was misschien wel niet de hele goed maar we wisten goed terug te komen.”

Ook trainer Darije Kalezic keek reëel terug op de wedstrijd: “Dit soort wedstrijden verlies je negen van de tien keer. Maar door keihard werken, hebben we de drie punten in eigen huis weten te houden.”