Het ondersteunen van goede doelen en lokale verenigingen en organisaties door middel van collectes  is onverminderd nodig. Zo start in de week van 11 t/m 17 april bijvoorbeeld de collecte van de Hartstichting. Een actueel collecterooster vindt u op www.beekdaelen.nl/collecte.

Collecteren in coronatijd vraagt om een andere aanpak. Sommige goede doelen, lokale verenigingen en organisaties collecteren online. Meer informatie over online doneren vindt u op de websites van de betreffende goede doelen, verenigingen en organisaties.
Anderen collecteren daarnaast ook aan de deur, maar met in achtneming van strenge hygiënemaatregels. Zo kunt u in de meeste gevallen contactloos betalen via uw pinpas.

Tips voor veilig doneren aan de deur

  • Om er zeker van te zijn dat een collectant ook daadwerkelijk voor het gezegde goede doel of de lokale vereniging of organisatie collecteert, kunt u altijd vragen naar het document van het goede doel/de vereniging/de organisatie waarvoor zij collecteren. Dit document dient de collectant bij zich te hebben.
  • Controleer of de collectant een legitimatiebewijs bij zich draagt. Deze bewijzen verschillen per collecterende organisatie, maar er staan altijd naam en adresgegevens van de collectant op, het logo van het goede doel/de vereniging/de organisatie, de datum van de collecteweek en het logo van CBF.
  • Typ zelf het bedrag in op het pinapparaat dat u wilt doneren of – als de collectant het bedrag voor u intypt – controleer dan het bedrag voordat u betaalt.
  • Geef de collectant nooit uw pinpas of pincode.
  • Betaal contactloos als de pas daarvoor geschikt is, dan hoeft u geen pincode in te toetsen. Op die manier kan deze zeker niet worden afgekeken.
  • Is contactloos betalen niet mogelijk en moet u uw pincode intoetsen? Scherm het intoetsen van de pincode dan goed af.
  • Zijn er onveilige omstandigheden tijdens de collecte en zijn de collectanten nog in de buurt? Bel dan 112.

 

Foto website Gemeente Beekdaelen