‘Sportfondsen’ nieuwe exploitant zwembaden

De exploitatie van zwembad Hoensbroek en het nog te bouwen zwembad in Heerlen-Centrum komt in handen van de Sportfondsen Groep. De openbare aanbesteding, waar drie partijen op inschreven, is daarmee afgerond. De overeenkomst heeft een looptijd van 11 jaar.

“Als gemeente stimuleren wij sport en bewegen ten behoeve van een goede gezondheid van onze inwoners. Goede zwemvoorzieningen, dichtbij huis zijn daarom belangrijk. We investeren de komende tijd flink, zowel in de vernieuwing van zwembad Hoensbroek als in een nieuw centrumbad in Heerlen. Met deze landelijke speler halen we veel ervaring en kennis voor de exploitatie van beide zwembaden in huis.”, aldus wethouder Martin de Beer.

Sportfondsen kent een lange historie. Het eerste Sportfondsenbad in Nederland werd in 1927 geopend en is ontstaan uit een spaarsysteem om de bouw van een zwembad te betalen. Sindsdien is Sportfondsen uitgegroeid tot een grote gerenommeerde landelijke organisatie die ca. 100 zwembaden in Nederland exploiteert. Sportfondsen heeft ook een geschiedenis in Heerlen. Tussen 1935 en 1996 heeft Sportfondsen het Sportfondsenbad in Heerlen geëxploiteerd. Nu, 25 jaar later, keert Sportfondsen terug in Hoensbroek en op termijn, na realisatie van het centrumbad, ook in Heerlen.Voor vragen en meer informatie heeft Sportfondsen een website gelanceerd: www.zwembadhoensbroek.nl.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie