Participatietraject ‘Verantwoord op weg in het Heuvelland’ van start.

En toch … soms ‘vliegen’ we uit de bocht en is het op sommige dagen en sommige plekken best druk. Verschillende groepen gebruikers ergeren zich aan elkaar. De roep om een totaalaanpak van leefbaarheid, milieu en economische vitaliteit wordt luider. Om te komen tot gedragen maatregelen voor de aanpak van de verkeersoverlast hebben in februari 569 inwoners, dagrecreanten, ondernemers, en belangenorganisatie een enquête ingevuld. In april gaan werkgroepen en een online panel van start.

Hoe komen we tot gedragen maatregelen? De werkgroepen en het online panel helpen mee in de te maken keuzes voor een maatregelenpakket. Dit pakket is onderdeel van een advies aan de gemeenteraden van Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals. De gemeenteraden besluiten uiteindelijk welke maatregelen nog in 2021 en vervolgens in de komende jaren uitgevoerd worden.

Meer weten? Kijk op www.zuidlimburgbereikbaar.nl/heuvelland De projectorganisatie van Verantwoord op weg laat zich ondersteunen door het Zuid-Limburg Bereikbaar. Dit programmabureau zet zich in voor bereikbaarheid, efficiënter autogebruik en duurzame mobiliteit voor een gezond woon-, werk- en leefklimaat in de regio.

Vragen? Mail naar verantwoordopweg@zuid-limburg-bereikbaar.nl

Foto ParkstadActueel

Geef een reactie