Roda JC heeft gisteravond tot drie keer toe een voorsprong uit handen gegeven.

Doelpunten van Messaoud, Goppel en Bakker bleken niet genoeg voor de winst in Kerkrade. Hoofdtrainer Jurgen Streppel had een basisplaats ingeruimd voor Feyenoord-huurling Dylan Vente. Uit een voorzet van Pflücke stichtte Vente na vijf minuten spelen al het eerste gevaar voor Roda JC. Hij knikte de bal richting de benedenhoek, maar doelman Kortsmit was alert. Even later had een dribbel van Bouchouari wederom Vente als eindstation. Ook nu stopte Kortsmit zijn inzet.

Roda JC was in de beginfase de bovenliggende partij. Na een kwartier spelen zette Marzo samen met Goppel een goede aanval op die uiteindelijk bij Pflücke belandde. Wederom had de NAC-goalie een redding in huis. In de rebound leverde het schot van Absalem geen gevaar op. Vijf minuten later kon Bakker een hoekschop van Klaasen vrij inkoppen, helaas werd zijn inzet van de lijn gehaald door Mashart. Na een kwart wedstrijd was het (eindelijk) raak voor Roda JC. Bakker knikte in eerste instantie nog op de paal, maar Messaoud stond op de juiste plaats om de bal alsnog tegen de touwen te werken: 1-0.

De voorsprong duurde niet lang. Na een halfuur spelen kwamen de bezoekers voor het eerst voor het doel van Hoekstra. Fiorini raakte in eerste instantie nog het houtwerk, maar kon in tweede instantie vrij binnenschieten: 1-1. Ook de gelijke stand duurde niet lang, welgeteld drie minuten. Via de voorzet van Absalem en het schot van Goppel nam Roda JC wederom de leiding in de wedstrijd: 2-1.

Ongelofelijk maar waar, ook deze voorsprong duurde niet langer dan drie minuten. Een uiterst effectief NAC Breda kwam door balverlies van Roda JC en een knappe uithaal van El Allouchi wederom op gelijke hoogte: 2-2.

Tien minuten na rust pakte Roda JC de voorsprong weer terug. Messaoud ging neer in de zestienmeter, echter wuifde de arbiter het weg. De opnieuw ingebrachte voorzet van Goppel bereikte Bakker, die bij de tweede paal verwoestend uithaalde: 3-2.

NAC Breda kwam tien minuten na de derde treffer van Roda JC wederom langszij. Bilate was alert en kopte bij de tweede paal de 3-3 tegen de touwen. Een poging van Goppel werd daarna nog ternauwernood door Kortsmit over de lat getikt. Een kwartier voor tijd kon Pflücke vrij inschieten, maar zijn poging ging recht op Kortsmit af.

Enkele minuten later kreeg ook Falkenburg een enorme kans om opnieuw de voorsprong te nemen. De invaller stuurde zelf Goppel diep over de flank, die zocht en vond Serrarens bij de tweede paal waarna de spits aflegde richting de inmiddels meegelopen Falkenburg. Echter verdween zijn schot hoog over het doel.

Een kopbal met een listige stuit van Falkenburg  werd door Kortsmit vlak voor het eindsignaal over de lat getikt. Ook de pogingen van Vossebelt en Absalem leverde in de slotfase geen vierde doelpunt op. Doordat Roda JC niet opnieuw op voorsprong wist te komen, werden de punten eerlijk verdeeld over beide ploegen.

Volgende week vrijdag (23 april) gaat Roda JC op bezoek bij FC Den Bosch. Aftrap van dit duel is om 21.00 uur

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno voor meer foto’s klik op deze link.