VV Walram/ Hellas Vr1 – Kerkrade West Vr 1

14-5-16 18.00

Sportpark Oost

Er waaide een frisse wind over het voetbalterrein in Valkenburg. Dit zorgde er ook voor dat beide teams de wind één helft van de wedstrijd behoorlijk tegen had. Beide ploegen hadden elkaar een tweetal weken geleden al ontmoet. Die wedstrijd eindigde toen in een 0-4 overwinning voor de Valkenburgse kant. Maar goed, Kerkrade West dacht natuurlijk ook: nieuwe ronde nieuwe kansen. Zeker in het begin leek het ook een zware wedstrijd te worden, toen Kerkrade aardig wat druk op de Walram/ Hellasse verdeding zette. Dit zorgde overigens niet voor zeer grote kansen. De eerste grote kans was echter wel voor Kerkrade West, een corner dreigde door de wind in het Valkenburgse doel te waaien, maar Dionne Vasmeer verwerkte de bal stijlvol tot een nieuwe corner. Na dit moment zou Kerkrade lange tijd niet meer gevaarlijk worden.

Het antwoord van Walram/ Hellas op deze kans van Kerkrade volgde al snel. Tara Bevk ontving de bal redelijk in de buurt van de zijlijn, waarna zij naar binnen dreef en alle kreten van: SCHIET! Negeerde, maar in plaats daarvan een slalom tussen een speler of 5 inzette en de bal tenslotte beheerst in de goal werkte. 1-0… Niet veel later, weer over de linkerkant van het veld, belandde een voorzet van Tara op het hoofd van Tiffany Tubée die de niet te missen kans ook verzilverde in de 2-0. Dit was tevens de russtand.

Na rust ging Walram/ Hellas vrolijk verder waar het gebleven was. Audrey Tubée veroverde de bal rond de zestien en aarzelde geen moment en schoot de bal voorbij de kansloze keeper in de rechter bovenhoek. Kerkrade West vormde hierop spontaan een antwoord, doordat Anouk Hakens goed doorzette en zo hoefde haar teamgenoot alleen nog maar tegen de bal aan te lopen. 3-1

Niet veel later vergrootte wederom Tara de voorsprong weer tot 4-1. Dit was tevens de eindstand.

Maandag 16-5-16 ontvangt Walram/ Hellas Vr1 om 11.00 hekkensluiter EHC/ Heuts Vr1