12 november: Stadsdebat Agenda Randland

Gesprek over hoe creatieve makers stedelijke ontwikkelingen versterken: welke toekomstscenario’s zijn er voor Parkstad tot 2020?

Waar liggen in de komende jaren de kansen voor ons Randland, voor Parkstad? Stadsdebat Agenda Randland biedt op 12 november om 14.00 uur als afsluiting van de tentoonstelling RANDLAND een platform voor een constructief gesprek over hoe creatieve makers stedelijke ontwikkelingen versterken.

Aan de hand van toekomstscenario’s en concrete aanbevelingen uit het publiek en van de aanwezige experts, levert het debat een bijdrage aan de culturele agenda. Welke motieven, argumenten, drijfveren en visies voeden de betrokkenheid van de inwoners van Parkstad voor hun stad? Wat valt er van elkaar en van anderen te leren? Stadsdebat Agenda Randland haalt ideeën op en analyseert hoe zij elkaar kunnen versterken.

Na een inleiding door Wim Didderen (directeur Neimed), pitchen de experts hun toekomstvisie over de kansen van Parkstad. Met: Nol Reverda (Neimed), Saskia van Stein (directeur Bureau Europa, platform voor architectuur en design), Bram Heijkers (Stadmaker Binkhorst Den Haag) en Marlies Vermeulen (Dear Hunter, ruimtelijk antropoloog). Onder leiding van Wim Didderen en Lene ter Haar (SCHUNCK*) vindt het debat plaats en wordt een agenda geformuleerd. Panda Collectief presenteert tevens hun performance Antifest en de middag wordt met een borrel afgesloten.

Zondag 12 november 2017 / 14.00-16.00 uur / gratis / SCHUNCK* Glaspaleis / museum (-1)
http://schunck.nl/presentatie-randland-rapport/

‘Randland is een experimenteergebied waarbij krimp het leidend principe is voor het vormgeven – van bestuurlijke,economische en sociaal-culturele inrichting – van de samenleving.’
(Rooilijn, 2015)

Dit stadsdebat is een initiatief van: Cultura Nova, Neimed en SCHUNCK*.
Partners tentoonstelling: Cultura Nova, Neimed en IBA Parkstad

Urban walks tijdens het Randland Festival i.s.m. VIA ZUID

Tim de Paepe: A.R.C. TimeLine

In TimeLine nemen we de toeschouwer mee in een reis door de tijd. De toeschouwer wandelt door de stad, begeleid door de verschillende toekomstbeelden, dromen en nachtmerries van enkele inwoners van de stad Heerlen. De toeschouwer wordt geconfronteerd met de spanning tussen dystopie en utopie. Waar begint de ene, waar stopt de andere? Of kunnen zij gelijktijdig bestaan? Voorstellingen zijn op 10 t/m 12 november 2017; meer informatie en reserveren: https://arc.playfield.be/#timelinereserve

Merel Smitt: Better Safe Than Sorry

Samen met andere deelnemers word je met een koptelefoon het stadscentrum van Heerlen in gestuurd. Te midden van al het winkelende en nietsvermoedende publiek stuurt een stem je kijkrichting waardoor je op een nieuwe manier gaat kijken naar deze menigte. Ben je op je hoede? Of beweeg jij je zorgeloos door de massa heen?
Better Safe Than Sorry is een Social Sciencefiction theaterperformance in het stadscentrum van Heerlen op 10 t/m 12 november 2017; meer info www.merelsmitt.nl en tickets ga naar https://www.eventbrite.nl/e/tickets-better-safe-than-sorry-38325188671.

 

 

Geef een reactie