Polsbandjes voor avondbezoek aan horeca Maastricht

Een bezoek aan de Maastrichtse horeca is vanaf donderdag 07 oktober  mogelijk met een polsbandje. Gemeente Maastricht en horecaondernemers hebben de afgelopen dagen gezamenlijk gewerkt aan een systeem dat vriendelijker is voor publiek en horecazaken, maar dat wel nog steeds voldoet aan de geldende coronamaatregelen. Horecabezoekers die een polsbandje willen, dienen daarvoor hun coronatoegangsbewijs en een identiteitsbewijs te laten zien. Dat kan op drie plekken in de stad, eentje in omgeving Vrijthof, eentje omgeving Markt en eentje in Wyck. Na de controle daar krijgen de bezoekers een bandje dat voor één avond geldig is. Elke avond zal gewerkt worden met een andere kleur bandje, om zo aan de eisen van het kabinet te voldoen. De exacte locaties waar mensen hun CTB kunnen laten controleren en een polsbandje kunnen verkrijgen zullen morgen bekend worden gemaakt. De bandjes zijn bruikbaar op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond tussen 16:00 uur tot sluitingstijd. De drie plekken zullen open zijn van 16:00 uur tot 23:00 uur. Overigens blijft het ook gewoon mogelijk om het coronatoegangsbewijs in combinatie met het ID-bewijs te laten scannen voor een bezoek aan een horecagelegenheid.

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake. “Het bestrijden van de coronacrisis blijft voorop staan, maar we hebben ook gezien dat het scannen van de qr-codes met name in de horeca voor drukte aan de deur zorgt en bewerkelijk is voor de kasteleins, vooral tijdens stapavonden. Daarom hebben we meegekeken naar een oplossing. Met polsbandjes is in andere steden al ervaring opgedaan, en de Maastrichtse horeca heeft tijdens de hele crisis flexibiliteit getoond en meegewerkt waar dat gevraagd werd. Ook dit hebben we weer op een goede manier samen opgepakt.”

Het controlesysteem is opgezet door de Maastrichtse horeca. De kasteleins zorgen ook voor beveiligers die het CTB controleren en de bandjes verstrekken. De kosten daarvan zullen gedragen worden door de Rijksoverheid, die aangekondigd heeft geld vrij te maken om de handhaving op het CTB te vergemakkelijken. Henri Hochstenbag, eigenaar van café In den Ouden Vogelstruys en brasserie de Vogelstruys, was één van de ondernemers die zich hard maakte voor het polsbandjessysteem. “Het was voor met name de avondhoreca een flinke opgave om goed te controleren. Je wilt ook niet constant voor politieagent spelen als ondernemer. Aan de andere kant snappen we goed dat er gecontroleerd moet worden. Met polsbandjes maken we het voor iedereen gemakkelijker. We zijn blij dat we zo snel tot deze oplossing zijn gekomen.” John Paulus, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland Maastricht-Heuvelland, sluit zich daarbij aan. “Als ondernemer wil je gastvrij zijn. We kunnen weer helemaal gastvrij zijn als straks alle maatregelen van tafel zijn, maar daarvoor zullen we samen nog even de maatregelen moeten respecteren. Dat hebben we tijdens de hele coronaperiode in goede samenwerking met de gemeente gedaan, en dat heeft ook nu weer tot resultaat geleid.”

Foto Gemeente Maastricht

Geef een reactie