Hoofdmenu

FC Gulpen wint derby

FC Gulpen speelde vorige week nog gelijk tegen het stugge UOW. Vandaag staat er op een zonnige lentedag een derby op het programma, namelijk: FC Gulpen – RKMVC.

Met 5 punten voorsprong op de concurrentie is het voor de ploeg van Jeremy van Wissen belangrijk dat er gewonnen wordt. Vooraf word er genoeg over de wedstrijd besproken, beide ploegen die elkaar geen meter geven.

FC Gulpen begint zoals we ondertussen weten met veel balbezit, alleen tot kansen komen zit er nog niet in. Met verzorgd veldspel verlegt Gulpen de bal van links naar rechts, zonder in de problemen te komen. Met veel ruimte aan de zijkanten probeert Gulpen dan toch tot kansen te komen, helaas blijven doelpunten nog uit. Tot een fantastische voorzet van Dominique Vanweersch op het hoofd van Inze Straat valt, die hem tegen het net kopt, 1-0! Voor de rust komt Gulpen ook nog op 2-0. Een mooie aanval over de vleugel, weet Julian Stassen, Martijn Bemelmans alleen voor de keeper te zetten. Die hem onder de doelman schuift, 2-0!

Niet veel later gaan de mannen de rust in, FC Gulpen dat de overhand heeft, maar weet dat het er nog niet is.

In de tweede helft zien we een zelfde helft als de eerste. Gulpen dat weinig in de problemen komt en goed de bal het werk laat doen. Toch blijft een verlossend doelpunt lang uit. Het spektakel van de tweede helft komt allemaal aan het eind van de wedstrijd. Met een goede voorzet van (de multifunctionele) Rick Quaaden maakt Sander Mertens de 3-0! Ook valt er in de laatste minuut van de wedstrijd nog een ietwat discutabele rode kaart. De ontvanger van de rode kaart is: Max Troisfontaine, die zijn goede basisdebuut bezegeld met een rode kaart.

Gulpen wint de derby van RKMVC, de concurrentie (RKHBS, Voerendaal en Kerkrade-west) weten hun wedstrijden ook te winnen. Zo blijft het gat 5 punten

ArchiefFoto®ParkstadActueel/Lucho Carreno« (Vorig nieuwsbericht)