Ricardo Geurts scoort erop los in Belgisch Limburg

Eersteklasser BSV Limburgia nam eind vorig seizoen afscheid van een aantal ervaren, blessuregevoelige spelers, daaronder ook Ricardo Geurts (33). De goalgetter laat dit seizoen bij K.V.C. Kesselt zien dat hij echter nog allesbehalve versleten is. Elf goals in twaalf duels spreken boekdelen. “Met mij gaat het super”, zegt de viervoudige Geleense familievader. “De eerste drie wedstrijden was ik geblesseerd, daarna heb ik aangehaakt en qua scoren kwam ik daarna snel op toerental. De topscoorder in onze klasse heeft vijftien goal gemaakt maar hij heeft wel drie duels meer gespeeld dan ik. Bovendien speelt hij bij de koploper. Ik bij de actuele nummer twaalf in de klasse. Glimlachend: “Dan is mijn gemiddelde dus eigenlijk toch wat knapper hè!”

Met het vastleggen van de in Geleense wijk Lindenheuvel opgegroeide voetbalavonturier Ricardo Geurts voegde BSV Limburgia vorig seizoen ervaring en scorend vermogen toe aan de selectie. Maar de altijd veelgevraagde Geleense aanvaller kende een sportief teleurstellend seizoen bij BSV Limburgia. Geurts liep kort voor de competitiestart een forse spierblessure op en reikte pas in de laatste twee maanden weer naar zijn topniveau. Het deed BSV Limburgia op de valreep ernstig twijfelen om hem alsnog aan boord te houden. Maar Geurts hakte uiteindelijk zelf de knoop door. Vanwege een opleiding tot manager van sportlandgoed kon de beweegmakelaar aangepaste sporten nog maar één keer per week trainen. Caesar en SVE klopten tevergeefs bij hem aan. Ricardo Geurts koos voor nieuw avontuur in Belgie. Hij koos voor K.V.C. Kesselt. De club uit Lanaken komt uit in de Derde provinciale A Limburg. In die klasse speelde de pijlsnelle, dribbelsterke, aanvaller eerder met Zutendaal.  

Tekst en foto: Ton Reijnaerts

Geef een reactie