Jaloersmakend winterkamp in zonovergoten Tenerife

RKSV Schinveld en IVS Berg aan de Maas strijden in de vierde klasse C dit seizoen een spannende titelstrijd. De voorbereiding op de tweede seizoenshelft kon echter welhaast niet meer verschillend zijn. Terwijl trainen voor Schinveld en andere amateurvoetballers in Parkstad en Limburg vanwege vorst, wind, regen en onstuimige wind al weken een tour de force is bereidde IVS zich op Tenerife in jaloersmakende omstandigheden voor op de herstart van de competitie. 

Bij IVS gaan nu alle ballen op de tweede seizoenshelft. Op de foto de technische staf, rechts voor trainer-coach Bendaoud Hafid.   

Amateurclubs in Nederland piekeren zich ieder jaar kapot hoe ze hun spelers een beetje fatsoenlijk kunnen voorbereiden op een herstart van de competitie. Voor voetbalverenigingen waar trainer Bendaoud Hafid aan het roer staat is het nooit een thema. Aanmodderen is niet aan de orde. Dankzij zijn unieke netwerk weet Bendaoud altijd opnieuw tegen voor anderen onmogelijke prijzen een subliem trainingskamp voor elkaar te krijgen. Het derde en laatste trainingskamp met IVS, Bendaoud Hafid vertrekt eind dit seizoen bij IVS was de trainer coach alweer het twaalfde winter trainingskamp; 1 keer Malaga (Heidebloem) drie keer Tenerife (Heidebloem), een keer Valencia (SVE) vier keer Tenerife ( SVE) en drie keer Tenerife met IVS. 

Glenn Coert, lange tijd werkzaam bij Bouwbedrijf Jongen in Landgraaf, en anno heden directeur bij Gehlen zonwering in Sittard verzorgde op vraag van zijn vriend Bendaoud Hafid de hersteltrainingen. 

Tenerife toptraining is het beste high-performance centrum van Europa. Trainingsfaciliteiten van wereldklasse en zalige 25 graden bieden perfecte omstandigheden. Premier Leagueclubs en Bundesligaclubs zijn er kind aan huis. In het T3-sportcentrum vinden topsporter dan ook alles wat ze nodig hebben. Door het recente WK waren er dit keer geen Internationale topteams en had IVS het voetbalrijk lees twee velden, gym en herstelbaden goeddeels voor zichzelf. 

22 spelers, hoofdtrainer Bendaoud Hafid, keeperstrainer John Thijssen (ex- Heidebloem) assistent-trainer Noël Nieling), hersteltrainer Glenn Coert, spitsentrainer Fer Omani, elftalleider drie sponsors en twee bestuursleden verbleven in het vernieuwde hotel Barranco in 3 persoons kamer. Teambuilding: tweede diners, 1x VIP in Papagayo Beach club, een padeltoernooi en wandeling incl. lunch (iedere dag 1 activiteit) was ook onderdeel van het trainingskamp. 

In dit hotel verbleef IVS. 

Tekst Ton Reijnaerts 

Foto’s: IVS  

Geef een reactie