Jan Lamkin nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Stichting SCHUNCK

Woensdag 14 december nam Eke Zijlstra, na een zittingsperiode van zeven jaar afscheid als voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting SCHUNCK. Jan Lamkin, een industrieel ondernemer met veel bestuurlijke ervaring is sinds 1 januari 2023 zijn opvolger. Lamkin steunt con amore de kandidatuur van Heerlen als Europese Culturele Hoofdstad in 2033. “Een mooie kans voor Schunck en de andere culturele instellingen die Heerlen rijk is om zich internationaal op de kaart te zetten”, zegt de nieuwe SCHUNCK topman.

Eke Zijlstra was sinds de oprichting van Stichting SCHUNCK, in 2016, betrokken als voorzitter van de Raad van Toezicht. Een rol die hij naar eigen zeggen met veel plezier heeft vervuld. “De mooiste toezichthoudende rol” in mijn bestuurlijke carrière”, noemde hij het. Zijlstra werd geroemd om zijn betrokkenheid en het op elk moment bereikbaar zijn om te sparren. Tijdens zijn afscheidstoespraak toespraak voor het voltallige personeel van SCHUNCK aan met een gerust hart afscheid te nemen: “Er staat een stevige organisatie met mooie ambities voor de toekomst”.

In Jan Lamkin heeft SCHUNCK een bevlogen en kundige opvolger gevonden. De ondernemer uit Eijsden is zich als een echte ondernemer ook bewust van het belang van economisch rendement, ook voor een culturele organisatie.

Foto’s: SCHUNK

Geef een reactie