Hoofdmenu

RKVV VAESRADE WINT FC HOENSBROEK WINTERCUP 2023

RKVV Vaesrade is winnaar geworden van de 12e editie van de FC Hoensbroek Wintercup. In de halve finale rekende de 4e klasser na stafschoppen af met 3e klasser FC Hoensbroek. In de finale wachtte vervolgens opnieuw een 3e klasser. Trotse koploper uit de 3e klasse A VV Spaubeek was nu  de tegenstander, dat in de halve finale met 4-2 had afgerekend met Sporting Heerlen.

De  Spaubeekse ploeg van trainer Mike Zwartjes kwam in het begin van de 2e helft op een 1-0 voorsprong. Maar al snel was de gelijkmaker voor Vaesrade een feit. De Stawenga-equipe wist vervolgens door te drukken en trok uiteindelijk aan het langste eind middels een 2-1 overwinning. Zodoende mocht het zich kronen tot winnaar van de FC Hoensbroek Wintercup 2023.

De troostfinale werd uiteindelijk een prooi voor organisator FC Hoensbroek. Sporting Heerlen(2e klasse) ging nog met een 1-0 voorsprong de rust in. In de 2e helft werd deze voorsprong zelfs verdubbeld. Maar in een tijdsbestek van 10 minuten trok FC Hoensbroek de wedstrijd naar zich toe en wist zich door een 3-2 overwinning te verzekeren van de 3e plaats.

Na afloop was het in de drukke kantine nog lang gezellig en werd Vaesrade speler Tarek Trabelsi uitgeroepen tot Speler van het toernooi.

Langs deze weg een enorme dank aan alle sponsoren, deelnemers, scheidsrechters, supporters en vrijwilligers die dit evenement weer mogelijk hebben gemaakt. We zien nu al uit naar de editie van 2024.

Tekst: Ercan Erbas

Foto: Logo RKVV