Hoofdmenu

Van Eys naar Eijsden: Daan Brouwers nieuwe oefenmeester VV Eijsden

Daan Brouwers (28) volgt komend seizoen Josh Vanderlyde op als trainer bij tweedeklasser VV Eijsden. De Valkenburger is actueel bezig aan zijn tweede seizoen als oefenmeester van vierdeklasser SV Zwart-Wit Eys’19 uit Eys. De ervaren Belgische trainer Ron Crommen complementeert de nieuwe technische staf van VV Eijsden en gaat de jeugdige oefenmeester assisteren. 

VV Eijsden, met een jeugdige spelersgroep met potentieel en een A-lichting op divisieniveau die eraan staat te komen, was ook voor veel oefenmeesters uit Parkstad een aanlokkelijke nieuwe vereniging. Het aantal sollicitanten was dan ook groot. De keuze voor Daan Brouwers, die twee jaar geleden als 26-jarige bij Zwart ‘19 aan zijn eerste klus als zelfstandige amateurtrainer begon, is ogenschijnlijk dan ook verrassend.  

Hoewel ook in Eijsden de financiele mogelijkheden vanwege de extreem toegenomen kosten een grote rol spelen is het volgens Willy Martens, bestuurslid technische zaken niet de enige reden waarom de keuze op de leraar lichamelijke opvoeding is gevallen. “We hebben ons oor te luister gelegd en hoorden overal alleen maar lovende geluiden over Daan. Zo ook van MVV assistent-trainer Erwin Hermans. Die is zeg maar de supervisor van Daan Brouwers bij MVV. Daar heeft Daan sinds dit seizoen naast zijn trainer job bij VV Eijsden als jeugdtrainer ook MVV onder 21 onder zijn hoede.”   

   

 Tekst: Ton Reijnaerts

Onderschrift foto:

De kersverse Eijsden voorzitter John Wolfs feliciteert de nieuwe Eijsden oefenmeester Daan Brouwers.

Foto: Willy Martens.