Hoofdmenu

Michel Broeders komend seizoen hoofdtrainer DVO

Oud-RODA JC profvoetballer Michel Broeders (55) wordt met ingang van komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van DVO. De Brunssummer volgt bij de Sittardse derdeklasser Ruud Peeters op die actueel aan zijn vijfde seizoen in Sittard bezig is. 

VV DVO dat over een rijke jeugdafdeling beschikt is een van de grootste verenigingen in de regio Sittard. Ondanks een kwalitatief prima spelerspotentieel lukte de sprong naar de tweede klasse de afgelopen jaren altijd net niet. Michel Broeders moet daar met zijn ervaring nu verandering in brengen. 

In 1987 debuteerde Broeders voor Roda JC. Als middenvelder en verdediger speelde hij ruim 150 wedstrijden voor Roda. Ook speelde hij in die periode een aantal interlands voor Jong Oranje. Vanwege slepende blessures moest Broeders als op relatief jonge leeftijd moest hij achter zijn profcarrière zetten. Na zijn actieve carrière ging hij aan de slag als trainer in het amateurvoetbal. Broeders had onder meer De Leeuw, LHC, SV Langeberg, Adveo, Simpelveld en SV Argo, de voetbalclub van Obbicht en Grevenbicht, onder zijn hoede. In 2021 laste Broeders een sabbatical in en gaf het trainersstokje bij SV Argo over aan oud Roda ploeggenoot Eric van der Luer. Die laatste is sinds dit seizoen trainer-coach van hoofdklasser EHC Hoensbroek. (Volgend nieuwsbericht) »