Hoofdmenu

Parkstad Futsal toppers niet opgenomen in zaalvoetbalselectie voor WK-kwalificatieduels

Taoufik Chadli uit Heerlen en Amin Elalji uit Geleen zijn door Bondscoach Miguel Andres Moreno niet geselecteerde voor de achttien-koppige selectie die gaat toewerken naar de WK-kwalificatieduels tegen Kosovo en Oekraïne. Hun Tigers Roermond teamgenoten Jasko Dzurlic, die al enkele wedstrijden voor Oranje speelde, Tigers aanvoerder Ferd Pasaribu en alleskunner Amiane M’Rabet Eloued zijn wél opgenomen in de selectie die zich in Zeist gaat voorbereiden. 

De niet- selectie van Taoufik Chadli is een verrassing. De ras voetballer uit Heerlen had een beslissende aandeel in de promotie met Fortuna Düsseldorf Futsal naar de nieuwe Futsal Bundesliga en speelde daarna in Duisburg met Fortuna om het Duitse Futsal kampioenschap, met als hoofdprijs een ticket voor de UEFA CL Futsal. Chadli was een profcontact beloofd, maar Fortuna ontbrak het na de promotie aan de financiele middelen om het in te vullen. Taoufik Chadli, die een gsm-onderneming runt, wisselde daarop teleurgesteld naar de ambitieuze Belgische Futsal eredivisionist Real Elmo’s Herentals. Met die vereniging kwalificeerde hij zich voor de Play of in de kampioenspoule. 

Begin dit seizoen keerde de Heerlenaar terug bij eredivisionist Tigers Roermond waarvoor hij voor zijn Duits-Belgische avontuur ook al speelde. 0p 18 september 2022 debuteerde Chadli meer dan verdienstelijk voor Oranje in het met 2-1 gewonnen kwalificatie thuisduel tegen Kosovo. 

De niet selectie van Amin Elalji (29) die in de winterstop de Belgische Futsal eredivisionist Malle Beerse verruilde voor de Nederlandse Futsal eredivisionist Tigers Roermond om zijn kansen voor het Nederlands Futsal team te vergroten is minder verrassend. De 29-jarige Geleense aanvaller heeft onbetwist het talent en de mogelijkheden, maar speelt ook op het veld. Lees: uitstekend voor vierde divisionist Groene Ster. Selectie voor Oranje lijkt onder de nieuwe bondscoach echter enkel nog mogelijk voor spelers die zich volledig toeleggen op zaalvoetbal. 

Foto: uit het archief van Lucho Carreno