Hoofdmenu

Fantastische treffer Limbombe bezorgt Edwin de Graaf droomdebuut

Edwin de Graaf zag zijn debuut als Roda JC trainer vrijdagavond opgeluisterd met een driepunter. Bryan Limbombe bezorgde Roda JC met een prachtige vrije trap in de slotfase alsnog loon naar werken tegen FC Dordrecht: 1-0. 

De Graaf koos tijdens zijn debuutwedstrijd in het Parkstad Limburg stadion voor dezelfde elf spelers die afgelopen maandag in het met 1-2 gewonnen uitduel tegen Ajax 2 van start gingen. De supporters die op spektakel rekenden na de opsteker en eerste driepunter in weken in Amsterdam kwamen in de eerste helft bedrogen uit. Roda JC bracht aanvallende weinig. De beste kans in de eerste helft was de gasten.  Roda-doelman Moritz Nicolas hield de thuisploeg overeind na een inzet van Sahverdi Cetin. Pas in de slotminuten van de eerste helft ontvlamde Roda JC eindelijk tegen de nummer 16 in de Keuken divisie. Bryan Limbombe en de fans claimden een te rechtvaardigen penalty, maar kregen de strafschop niet  

In de tweede helft tapte Roda JC uit een ander vaatje. Dat resulteerde in mogelijkheden. De beste kans was voor Dylan Vente, maar de Roda JC goalgetter zag zijn schot op de paal uiteenspatten. Roda rook echter bloed. En ook de fans gingen als twaalfde man nadrukkelijk achter het team staan. Ook Limbombe was dicht bij de openingstreffer met een schot in de korte hoek. En hetzelfde gold voor Lennerd Hartjens, die na een prima individuele actie, zijn inzet lang de verkeerde kant van de paal zag scheren. 

Tussendoor was ook het counterende   Dordrecht dicht bij de openingstreffer. Maar Moritz Nicolas hield Roda opnieuw knap overeind na een volley van Elso Brito. In de slotfase deed Bryan Limbombe het Parkstad Limburg stadion alsnog ontploffen met een juweel van een treffer. Op sublieme wijze dirigeerde de aanvaller een vrije trap in de verre kruising: 1-0. Het was de beslissing. 

Roda JC stijgt door de tweede opeenvolgende overwinning naar de achtste plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Maandag aanstaande wacht alweer de volgende klus. Een zware klus. want dan komt koploper PEC Zwolle op bezoek in het PLS, in Kerkrade. 

Foto’s: Peter Trompetter Fotografie