Hoofdmenu

Remo Gielkens nieuwe hoofdtrainer Sporting Heerlen

Remo Gielkens wordt met ingang van komend seizoen de nieuwe trainer-coach van Sporting Heerlen.  De oefenmeester volgt bij Sporting Heerlen trainer Ger Vroomen op. De keuze van de ambitieuze Remo Gielkens, die jarenlang gold als de kroonprins van het Limburgse amateurvoetbal en de gedoodverfde nieuwe trainer van Groene Ster of EHC is een  verrassing. Met Sportclub ’25 is de ambitieuze oefenmeester nadrukkelijk in de race voor kampioenschap en promotie. De degradatie van hekkensluiter en klassengenoot Sporting Heerlen uit de tweede klasse F lijkt onontkoombaar. 

Remo Gielkens, die bij Sportclub ’25 na dit seizoen wordt opgevolgde door Rob Pierik zal dus bij een derdeklasser de wederopbouw gestalte moet geven. De keuze van Remo Gielkens werkzaam als manager voor Obvion Hypotheken en daarnaast in privé tijd ook actief als Performance / life Coach| en amateurvoetbaltrainer, is exemplarisch voor de situatie op de overspannen trainersmarkt. Daar staan komend seizoen tal van gerenommeerde trainers noodgedwongen langs de zijlijn. Er is sprake van een overaanbod. Daarnaast beknibbelen veel amateurverenigingen vanwege de explosief gestegen kosten noodgedwongen stevig op het trainerssalaris. 

       

Remo Gielkens startte zijn voetballoopbaan bij FC Hoensbroek. Bij hoofdklasser EHC was de begaafde technicus met Ron Starmans jarenlang dé sterspeler. Daarna voetbalde de creatieve nummer 10 voor toenmalig hoofdklasser Groene Ster.  Als assistent- trainer van Groene Ster zamelde de Hoensbroekenaar aansluitend drie seizoenen lang de nodige trainerservaring. Maar hij drukte ook nadrukkelijk zijn stempel op de individuele ontwikkeling van spelers, alsook het sportieve groeiproces in Heerlerheide in totaliteit.       

Sinds drie seizoenen is Gielkens nu hoofdtrainer van het ambitieuze Sportclub ’25. In Bocholtz kreeg de oefenmeester in zijn tweede seizoen super versterking met langjarig Groene Ster aanvoerder en vedette Maikel van Kesteren. Sportclub leek afgelopen seizoen dan ook lang op het kampioenschap in 2 F af te stevenen. Maar na de winterstop werd Sportclub ’25 op de valreep voorbij gestevend door VV Schaesberg. Ook via de nacompetitie slaagde de zwartwitten er aansluitend niet in om promotie af te dwingen. 

Dit seizoen startte Sportclub ’25 opnieuw crescendo in het seizoen. Met het veroveren van het eerste periodekampioenschap verzekerden Gielkens en Sportclub’25 zich van hernieuwde deelname aan de Play-off voor promotie naar de eerste klasse. De koppositie in 2F moet Sportclub ’25, na een 3-1 nederlaag in het laatste uitduel tegen VV Sittard, actueel delen met titelconcurrent RKSV Bekkerveld. 

Zondag a.s. staat op Sportpark Sportpark A gene Bek in Bekkerveld, om 14.30, de titelkraker RKSV Bekkerveld- Sportclub ’25 op het programma. 

Foto’s uit het archief van Lucho Carreno



(Volgend nieuwsbericht) »