Hoofdmenu

Eric Marees nieuwe hoofdtrainer Sportclub Susteren

Eric Marees volgt komend seizoen Jurgen de Haan op als hoofdtrainer bij eersteklasser Sportclub Susteren. Voetbalgoeroe en Susteren cultuurbewaker Jan Lauers zal Eric Marees als ervaren assistent terzijde staan.      

Eric Marees, die als tiener opgroeide bij zijn oma in Heerlen, is een van de weinige trainers in Limburg die in het bezit is van TC 1, het hoogste trainersdiploma. De inwoner van Cadier en Keer heeft zijn ambitie om ooit nog eens in de hoofdklasse te trainen nooit onder stoelen of banken gestoken. Marees is dan ook heel blij met Susteren. “Het is de uitdaging die ik zocht. Een gerenommeerde voetbalclub, die in alle geledingen voetbal en voetbalverstand ademt. De vereniging heeft ook een jeugdopleiding met veel perspectief. De doorstroming van eigen jeugd heeft ook komend seizoen prioriteit. Ik heb de afgelopen jaren bewezen bij Walram en RVU bewezen dat ik de kwaliteit heb om een nieuwe ploeg samen te stellen en spelers door te ontwikkelen. Zo moest ik begin dit seizoen bij RVU liefst tien nieuwe spelers inpassen. Dat vergt enige tijd maar je ziet de resultaten nu wekelijks verbeteren.”

Eric Marees geboren en getogen in Friesland voetbalde voor SC Heerenveen en hoofdklasser Sneek. Na zijn verhuizing naar Limburg voetbalde de ondernemende voetbalglobetrotter voor EHC, Chevremont, RKSV Heer, SV Meerssen, SV Mopertingen, VV Scharn, RKHSV en De Heeg. VV Standaard was daarna zijn eerste trainersstation. Daarna volgden Sportclub’25, VV Schaesberg, VV Heidebloem, RKSV Heer, VV Walram en RVU. Bij de tweedeklasser in Rothem is hij nu aan zijn vierde seizoen bezig. Vier promoties in twaalf seizoenen luidt Marees tussenbalans

Fotocredit: Eric Marees.« (Vorig nieuwsbericht)