Hoofdmenu

Roda JC blijft in Kerkrade een onneembaar bolwerk voor MVV

Roda JC verloor sinds 1991 thuis in Kerkrade geen enkele derby tegen MVV. Ook tijdens de 30ste editie van de Zuid-Limburgse voetbalclash kwam daar geen verandering in. In een duel voor vuur en vlam kopte centrale verdediger Matteo Waem MVV na een hoekschop MVV op voorsprong in het Parkstad Limburg stadion.

 

In de tweede helft draaide een energiek spelend Roda de wedstrijd alsnog in haar voordeel. Verdediger Nils Röseler kopte na een uur de verdiende gelijkmaker binnen: 1-1. Zeven minuten later kopte college verdediger Terrence Douglas een aangesneden hoekschop van Sami Ouaissa binnen: 2-1. 

Het elftal van trainer Edwin de Graaf doet nu weer volledig mee om een plek in de play-offs. MVV, dat voor de winterstop plek twee in de Keukendivisie aantikte, bleef in de neerwaartse spiraal van 2023. Desondanks staan de Maastrichtenaren met nu nog één punt voorsprong op Roda JC nog steeds op de zesde positie, die het voetbalseizoen aan het eind van de rit glans kan geven.

Foto: Peter Trompetter Fotografie