Hoofdmenu

KSV Helios bereikt ondanks kleine nederlaag toch haar doel in Eichen

Ondanks een waslijst aan persoonlijke records (in totaal 8) dolf KSV Helios zaterdag nipt het onderspit in de uitwedstrijd tegen TV Eichen: 243,4 tegen 225,8 kilopunten. Toch was coach Ralph Aretz meer dan tevreden. Het jeugdige Simpelveldse team had maximaal gepresteerd en het seizoendoel, de eindstrijd om plaats 3 en 4 in de Regionalliga, werd met deze kleine nederlaag bereikt.

Nina Steinschuld tilde haar beste wedstrijd van het seizoen. Met zes goed uitgevoerde beurten slaagde ze erin om zowel haar persoonlijke records bij het trekken (58 kilo), het stoten (68 kilo) èn haar totaal (136 kilo) te verbeteren.
Dani Steinschuld toonde opnieuw zijn kwaliteit en doorzettingsvermogen. Als gevolg van een knieblessure kan hij nauwelijks trainen maar hij wilde het team niet in de steek laten. En in vergelijking met zijn laatste wedstrijd wist hij zijn prestaties behoorlijk te verbeteren. Met 60 kilo bij het trekken en 75 kilo (stoten) kon hij absoluut tevreden zijn!
Teamnestor Bas Goorden wordt dit jaar 44 jaar. Op die leeftijd zijn verbeteringen van beste prestaties doorgaans niet meer te verwachten. Maar ook in Eichen wist de altijd maximaal gevende atleet weer de stijgende lijn van dit seizoen door te trekken. Met 61 kilo (trekken) en 78 kilo (stoten) komt hij toch weer in de beurt van zijn persoonlijke records

Max Vanhouttem slaagde er niet in om zijn beste prestatie van bij trekken te verbeteren: hij bleef steken op 110 kilo. Maar bij het stoten verbeterde hij op overtuigende wijze zijn persoonlijk record met 5 kilo. De 135 kilo zullen beslist niet zijn eindstation zijn op dit onderdeel! Met een totaal van 245 kilo realiseerde de Vaalse Viking ook in Eichen weer een nieuw persoonlijk record. 

Groeibriljant Daan Huits was in Eichen opnieuw de beste atleet van het Helios team. Bij het trekken kwam hij uit op 89 kilo en bij het stoten bracht hij 110 kilo omhoog! Daarmee scherpte de tiener opnieuw al zijn persoonlijke records aan. Toch was de even getalenteerde als ambitieuze atleet niet echt tevreden na afloop. De zelfkritische houding illustreerde nogmaals zijn wil om er echt het maximale uit te halen. De totaalscore van Daan Huijts ligt nu op 199 kilo; het is een kwestie van tijd dat hij de grens van 200 kilo gaat overstijgen.

Met het totaalresultaat in Eichen verzekerde KSV Helios zich van de tweede plaats in de poule Zuid van de Regionalliga. Op 4 en 25 maart volgen nog een uit- en een thuiswedstrijd tegen SV Westerholt (tweede uit de poule Noord van de Regionalliga) om uit te maken wie dit seizoen beslag gaat leggen op de plaatsen 3 en 4 in deze Regionalliga competitie.

Individuele resultaten 

TV Eichen    KSV Helios         243,6    225,8  kilopunten

naam

trekken

stoten

totaal 

kilopunten

Nina Steinschuld

        pr           58

pr           68

pr         126

37

Bas Goorden

61

78

139

21

Dani Steinschuld

60

75

135

43

Daan Huits

pr            89

pr         110

pr         199

63

Max Vanhouttem

110

pr         135

pr         245

61,8

Foto-onderschrift: Daan Huits verbeterde in Eichen opnieuw zijn persoonlijke record. Foto: KSV Helios.