Hoofdmenu

Toneelgroep Ambras viert 40-jarig jubileum met komedie ‘Sssjt’, Sssjt’

De Schaesbergse toneelgroep Ambras zet haar haar robijnen jubileum luister bij met de humorrijke voorstelling ‘Sssjt’ Sssjt’, een dialectbewerking van de Engelse komedie ‘Noises . Zaterdag 18 maart om 20.00 is de première in Cultuurhuis Landgraaf.  

Schaesbergs toneelgroep Ambras viert hiermee haar uitgesteld 40-jarig jubileum. Het robijnen jubileum was eigenlijk al in 2021, maar kon toen door de coronapandemie niet gevierd worden. Dat wordt nu ingehaald op de bijzondere thuislocatie, de voormalige kerk op de Lichtenberg aan de Veldstraat 21 in Landgraaf. 

Nieuwe regisseur Raymond Clement 

De voorstelling ‘Sssjt’ staat onder regie van de bekende in Landgraaf opgegroeide theatermater Raymond Clement. Het is de eerste keer dat hij Toneelgroep Ambras regisseert. Zijn stijl en aanpak staan borg voor een avond vol humor en hilariteit. ‘Sssjt’ is van oorsprong een Engelse komedie met de titel ‘Noises off’ van de auteur Michel Frayn. Toneelgroep Ambras maakte hier haar eigen dialectbewerking van. 

In de vrolijke jubileumvoorstelling ‘Sssjt’ speelt Ambras in op de actualiteit: een toneelgroep gaat na de coronapauze weer spelen, maar het blijkt toch niet zo makkelijk om de draad weer op te pakken. De repetitie loopt niet lekker en ook tijdens de uitvoering gaat er van alles mis. Niet in de laatste plaats door de moeizame persoonlijke verhoudingen tussen de acteurs. In dit stuk spelen sardientjes een opmerkelijke rol. Het geheel eindigt in een zeer verrassend slot.

De jubileumproductie van Ambras gaat hier op zaterdag 18 maart in première. Daarna zijn er vervolgvoorstellingen op zondag 19 maart, zaterdag 25 maart, zondag 26 maart (matinée) en zaterdag 1 april. De avondvoorstellingen beginnen om 20.00 uur. De matinée begint om 15.00 uur. De zaal is steeds een uur voor aanvang geopend. 

Kaartjes voor ‘Sssjt’ kosten € 11,- per stuk en zijn verkrijgbaar bij kantoorboekhandel Funcken aan de Hoofdstraat in Schaesberg of online te bestellen via  http://toneelgroepambras.nl/kaarten-bestellen/

© ) Foto: Toneelgroep Ambras/Lisanne Bemelmans