Hoofdmenu

Twee Roda JC spelers in Oranje O20 voorselectie

De Roda JC-spelers Sami Ouaissa en Lennard Hartjes zijn door coach Martijn Reuser geselecteerd voor Oranje onder 20 jaar. Ook MVV-topscoorder Ruben van Bommel is opgenomen in de voorlopige selectie voor de oefenwedstrijd tegen Frankrijk op 25 maart. 

Lennard Hartjes (19) wordt door Roda JC dit seizoen gehuurd van Feyenoord. De middenvelder wordt in Kerkrade ook vaker als flankverdediger ingezet. Sami Ouaissa (18), geboren en getogen in Hoensbroek en nu woonachtig in Brunssum, beleefde de laatste maanden zijn doorbraak in Kerkrade. De loopsterke en technisch begaafde aanvallende middenvelder debuteerde Quaissa tegen PEC in de hoofdmacht. En kreeg kort daarna een profcontact tot 2025. Daarmee zorgde de Limburger die vanaf zijn vijfde levensjaar voor Roda voetbalt voor een trendbreuk in Kerkrade. Want Ger Senden en Marc Luijpers waren ruim twintig jaar geleden de laatste Roda spelers die vanuit de jeugdopleiding de sprong naar de hoofmacht lukte. In de derby tegen MVV (2-1 thuiswinst Roda) maakte tiener Ouaissa een prima debuut in de hoofdmacht.   

Foto: Peter Trompetter Fotografie

.