Hoofdmenu

VV Schaesberg stopt vrije val: Oude teamdeugden basis voor 2-0 zege in zespuntenduel tegen SC Susteren

Na vier opeenvolgende nederlagen na de winterstop stond er bij VV Schaesberg vandaag veel druk op de ketel. Het zespuntenduel tegen SC Susteren moest perse gewonnen worden. Dat lukte dankzij een bijzondere voorbereiding, ouderwetse teamspirit, een door doelman Kyllian Huijnen subliem gestopte strafschop in de eerste helft en prima doelpunten van Scott Adriolo (72ste minuut) en Geordy Miekuz (85ste minuut) in de boeiende slotfase: 2-0. 

Promovendus VV Schaesberg beleeft in de eerste klasse een heus rollercoaster seizoen. Na een dramatische start, met o.a. een 6-2 uitnederlaag op de derde speeldag bij SC Susteren, kreeg het team van trainer-coach Tim Zuidersma met vallen en opstaan en de nodige leerlesjes in efficiency op het hogere niveau gaandeweg vaste grond onder de voeten. Na drie opeenvolgende derbyoverwinningen tegen BSV Limburgia (2-1), RKSV Minor (3-0) en EHC (1-2 uitzege) en een 2-1 thuiszege, op 11 december, tegen De Ster Stein ging het team van trainer Tim Zuidersma op een tevredenstellende subtop plek de winterstop in. 

Na de jaarwisseling wilde het plotsklaps van geen kant meer vlotten. Vooral qua resultaat. Alles wat eerst meezat, zat plotsklaps tegen. Vier opeenvolgende nederlagen tegen Someren, EFC Eersel, RKVV Volharding en als klap op de vuurpijl vorige week bij de nummer voorlaatst ZSV zorgden voor een vrij val. Voor het thuisduel tegen SC Susteren, getraind en gecoacht door Jurgen de Haan en Jan Lauers onbetwist het meest ervaren trainersduo in het Limburgse amateurvoetbal, was Schaesberg afgedaald naar plek tien op de ranglijst. De voorsprong op BSV Limburgia en Minor was geslonken tot een luttel punt. 

“We hebben vandaag echt alles uit de kast getrokken om de ommekeer te realiseren”, verklapte trainer-coach Tim Zuidersma. “We hebben samen ontbeten en daarna hebben we films de noeste arbeid laten zien die spelers van topteams in hun wedstrijden aan de dag leggen. Daarna hebben we ook een film laten zien van de arbeid die ons team de laatste tijd verrichtte. Het zorgde voor een klik een juiste mindset. Vandaag hebben we vanaf de eerste minuut weer als een echt team gespeeld. En dat heeft effect gesorteerd. Ik moet de jongens dan ook een groot compliment maken.”

Trainer Tim Zuidersma krijgt eind deze maand uitsluitsel of hij is aangenomen op de UEFA A opleiding  van de KNVB  

Een groot compliment verdient dit seizoen ook Tim Zuidersma. Ondanks een redelijk krappe selectie weet hij met VV Schaesberg het hoofd boven water te houden in de eerste klasse. “Klassenbehoud is dit seizoen mijn eerste prioriteit”, zegt Tim Zuidersma. Mocht dat lukken dan is het voor de ex Roda JC profvoetballer die na het kampioenschap met Schaesberg vorig jaar dit seizoen dispensatie heeft om in de eerste klasse actief te zijn als trainer-coach, cruciaal of hij wordt toegelaten de UEFA-A cursus. Dat diploma maakt het mogelijk maakt om te trainen en coachen in de hoogste klassen van het amateurvoetbal, de beloften competitie of als assistent-trainer-coach in het betaalde voetbal. “Ik ben inmiddels bij de KNVB in Zeist op gesprek geweest en heb er mijn voordracht mogen houden”, zegt Zuidersma. Ik heb goede hoop. Ik verwacht dat ik voor het einde van de maand te horen krijg of ik ben aangenomen en mag starten met de cursus.” 

Foto: Peter Trompetter Fotografie