Hoofdmenu

Canadese dans in de schijnwerpers: Vleugje Bowie en Zappa in Theater Kerkrade

Maandag 13 maart is in Parkstad Limburg Theater Kerkrade de bijzondere schrit_tmacher solovoorstelling Stations’, van Louise Lecavalier te zien. In de jaren ’80 en ’90 maakt deze ‘leeuwin van de dans’ furore met La La La Human Steps en danste ze met David Bowie en Frank Zappa. Haar signature move is een horizontale schroef die ze vanuit stilstand kon inzetten. Of ze deze move nu, op 64-jarige leeftijd, ook nog in petto heeft, ga je ontdekken tijdens Stations, waarin Louise Lacavelier gedreven door de jazzy klanken van saxofonist Colin Stetson de basale principes van dans onderzoekt. 

Donderdag 16 maart komen in Kerkrade ook de nieuwe generatie Canadese dansmakers aanbod. Naishi Wang etaleert zijn meeslepende duet Face to Face. De choreograaf toont de complexiteit van communicatie, geïnspireerd door nieuwe vormen van virtuele communicatie. 

De danstoppers Lecavalier en Wang hebben een gedeelde basis (Canada), maar hoe verhouden zij zich tot de rest van het Canadese danslandschap? Cathy Levy, leider van de dansafdeling van het National Arts Centre in Canada, gaat hier op in tijdens haar lezing op 16 maart, voorafgaand aan de voorstelling van Wang. Levy is speciaal uitgenodigd door schrit_tmacher vanwege de ‘Canadese’ headliners dit jaar: Marie Chouinard (openingsvoorstelling Radical Vitality), Louise Lecavalier, Naishi Wang en Crystal Pite (die op 28 en 29 maart haar Revisor presenteert). Voor meer informatie over de voorstellingen van Lecavalier, Wang, de lezing van Levy en tickets zie: www.parkstadlimburgtheaters.nl