Bijzonder tentoonstelling in Suermondt-Ludwig-Museum Aachen

Tot 30 april is in het Suermondt-Ludwig-Museum in Aken de bijzonder tentoonstelling Weitsicht (vooruitziende blijk), Een jonge kijk op oude meesters, te zien. De opmerkelijke kunstwerken zijn gemaakt door mensen met een beperking. Inclusief onderwijs en bemiddeling is in de stad Aken ook een speciale zorg voor het Suermondt-Ludwig-Museum (SLM), bij veel inwoners van Parkstad vooral bekend vanwege grootse tentoonstellingen op TEAF-niveau in het recente verleden.
 

De directie van SLM  ontwikkelde in samenwerking met Lebenshilfe Aachen een bijzonder project. Het kunstatelier van Lebenshilfe Aachen Werkstätten&Service GmbH biedt mensen met een beperking een creatieve ateliergemeenschap waarin talenten kunnen worden gestimuleerd en ontwikkeld.

Een tentoonstelling die nieuwe perspectieven opent  Veertien kunstenaars hebben de nu tentoongestelde objecten gemaakt. De werken zijn net zo gevarieerd en individueel als de kunstenaars; van Iznik-borden en ceremonieel bestek tot de oude meesters. De meer dan 25 gemaakte werken weerspiegelen niet alleen de rijkdom van de collectie, maar ook die van de vertegenwoordigde artistieke posities, zowel in verschillende materialen als in de gekozen uitdrukkingsvormen. Het resultaat is een tentoonstelling die nieuwe perspectieven opent op het bekende en het onbekende.

Te zien in Suermondt-Ludwig-Museum Aachen, adres Wilhelmstrasse 18. 

Openingstijden dinsdag t/m zondag van 10.00-17.00. ’s maandags gesloten 

.