Hard2Get & de Paek

Band Hard2Get & de Paek

Het Sint Rosa festival presenteert een muziek- en theaterfestival met vermaak en vertier uit alle windstreken in een decor van kermis van weleer, toen circus en kermis nog een evenement waren. Op de Schootsvelden in Sittard vind je van vrijdag tm zondag een magische wereld met verschillende danspaleizen waar hedendaagse artiesten te bewonderen zijn, twee bijzondere circussen, een theatertent, veel smikkel wagens, kijkwerk zoals je dat nergens anders ziet, nostalgische kermisattracties en nog veel meer…


Op het festival in Sittard traden vrijdagavond de coverband Hard2Get o.a. bekend van het SBS6 programma “Talent scouts” op. Dit keer werd de band echter begeleid op het podium door de Harmonie St. Joseph uit Sittard, ook wel bekend als “De Paek”. Een unieke samenwerking die voor een zeer geslaagd optreden zorgde.

Hierna volgde er nog een optreden van DeWolff, hoewel ze nog steeds als jonge band worden beschouwd, gaat DeWolff inmiddels al meer dan tien jaar mee. Robin Piso en de broers Luka en Pablo van de Poel vormen een vuurspuwend, Hammond-aangedreven powertrio. Inmiddels hebben ze negen albums en drie livealbums uitgebracht, een Edison gewonnen en een album opgenomen met Black Keys-producer Mark Neill. DeWolff ademt muziek, zeggen ze zelf, en heeft al meer dan 1000 optredens gedaan in heel Europa, Australië, Indonesië en Rusland, hun ‘explosieve mix van bluesrock met een vleugje soul en psychedelica’ prekend.

Het Sint Rosa festival duurt nog t.m. zondag en zowel voor jong en oud is er van alles te beleven. Bovendien is het festival gratis toegankelijk.

Band DeWolff

Foto en Tekst: Daniel Frissen