ROXXETTE Tribute Band: Een Onvergetelijke Joyride in Übach-Palenberg

ROXXETTE

Join the joyride in Übach-Palenberg!  

Roep: “Crash Boom Bang”, “Listen to your Heart” en “Joyride” en iedereen boven de veertig (en misschien ook wel iedereen boven de dertig)  weet over welke band het gaat. Helaas is de zangeres Marie Frederiksson een paar jaar geleden overleden en hoewel Per Gessle met nieuwe zangeressen een doorstart wil maken, is de kans om het originele Roxette te zien eigenlijk niet aanwezig.

ROXXETTE

Echter grote hits verdienen het om gehoord te kunnen blijven en als de tribute band goed genoeg is, is dat zeker een genot om naar te kijken en luisteren. Liefhebbers van Roxette, konden dan ook op 17 november 2023 genieten van alle bekende en ook iets minder bekende hits gebracht door de Duitse tribute band ROXXETTE in de Rockfabrik in Übach-Palenberg.

De Rockfabrik is een uitgaansgelegenheid met een divers aanbod aan (live) muzikale avonden. De RockFabrik was dertig jaar geleden vooral een discotheek, maar tegenwoordig zijn er ook vele avonden met live muziek, van zowel originele als tribute bands. De Rockfabrik is gelegen in Übach-Palenberg een stad in Duitsland net over de grens in Landgraaf in Zuid-Limburg. Er werd gespeeld in de grote zaal van de Rockfabrik en het aanwezige publiek werd getrakteerd op een avond met natuurlijk de bekende meezing klassiekers, maar ook op allerlei weetjes over Roxette en de oorsprong van een aantal nummers. Het werd maar al te duidelijk wat voor een hit-machine Roxette was in de jaren ‘80 en ‘90.
ROXXETTE
De originele band Roxette is een van de meest succesvolle Zweedse bands in de muziekgeschiedenis. Het duo Marie Frederiksson en Per Gessle had eind jaren tachtig hun eerste hit met “The Look”. Roxette heeft tien studioalbums geproduceerd en heeft meer dan 15 hits in onder andere het Verenigd Koninkrijk, de VS en Australië. Vanwege langdurige ziekte van zangeres Marie Frederiksson is de band in 2016 gestopt met optreden. Helaas is Marie in 2019 overleden, een jaar later gevolgd door het overlijden van drummer Pelle Alsing.
ROXXETTE

Tribute band ROXXETTE start de avond meteen goed met “Joyride” en vervolgt met net zoveel energie met “Sleeping in my car”. Het frontduo van ROXXETTE, Edita Abdieski en Marius “Muri” Müller, lieten zien dat Roxette hun passie is. Hun chemie op het podium gaf het optreden een extra laag en de vocale kwaliteiten van Edita waren een genot om naar te luisteren. Het geheel bood een energieke avond met de bekendste meezingers, zoals natuurlijk “Crash! Boom ! Bang!”, “How do you do” en “The Look”, maar ook de ballads “It must have been love” uit Pretty Women en “Listen to your Heart”.  Ook de rest van de band beschikte over de nodige muzikale ervaring. ROXXETTE bestaat wellicht pas vanaf 2020, maar de bandleden hebben in het verleden samengewerkt met internationaal bekende artiesten zoals: Die Toten Hosen, Doro, Abbamania, Grease DAS MUSICAL, Tarja Turunen (Ex-Nightwish), Status Quo, Anja Lerch (The Voice of Germany), Martin Kesici (Star Search), Markus Wienströer (Ex-Westernhagen), Wolf Simon (Klaus Lage Band), Donots, Manni Schmidt (Ex-Rage).

 

 

 

 

ROXXETTE

Kortom een entertainende en muzikale avond met veel jeugdsentiment, met de vele hits die Roxette gemaakt heeft. Dat waren er namelijk heel veel! Dit feest der herkenning zorgde ervoor dat stil staan geen optie was, zelfs niet op de momenten van rust als de bekende ballads ten gehore werden gebracht. Voor de mensen die plezier beleven aan tribute bands, is ROXXETTE zeker een aanrader!

ROXXETTE

Foto en Tekst: Daniel Frissen