Cyan Kicks imponeert als voorprogramma van Smash into Pieces!

Cyan Kicks mocht zondagavond in Weert het publiek opwarmen als voorprogramma van Smash into Pieces. Om klokslag 16 uur in een meer dan goed gevulde Bosuil, betrad “Cyan Kicks” een Finse pop- rockformatie het podium. 

Cyan Kicks bestaat uit de leadzangeres Susanna Alexandra, Leevi Erkkilä (bassigitaar), Niila Perkkiö, (gitaar) en Pietari Reijonen (drums). Cyan Kicks is een vooruitstrevende moderne poprockband, opgericht in 2016 in Helsinki met een scherpere en donkerdere rand dan de meeste bands in hun genre. Hun laatste album “I Never Said 4Ever” laat een pop rocksound horen met nummers die op krachtige wijze het publiek trakteren op een powervrouw en haar liefdeservaringen. 

Cyan Kicks imponeerde de bezoekers van de Bosuil met haar catchy nummers zoals “I never said 4ever”, “Wish you well” en “Can’t get you outta my bed”. Cyan Kicks zette als voorprogramma een super show neer en het aanwezige publiek kon vooral het laatste nummer “Hurricane” erg waarderen. Bijzonder weetje is dat Cyan Kicks met dit nummer voor Finland naar het Eurovisie songfestival in 2022 wilde gaan, maar dat zij het in de nationale voorronde helaas verloor van de bekende rockformatie The Rasmus.

Cyan Kicks bouwt dan ook volop aan haar muzikale carrière en wordt hiervoor ook gesteund vanuit het project Liveurope. Dit is het eerste Europese initiatief dat concertzalen ondersteund bij de promotie van opkomend muzikaal talent uit Europa. Liveurope wordt medegefinancierd door het Creative Europe-programma van de Europese Unie en wordt ondersteund door het Above 55°-programma van het Nordic Culture Fund.  Cyan Kicks maakt tijdens haar optreden de belofte van opkomend muzikaal talent zeker waar.

Foto en Tekst: Daniel Frissen