BLOW! By WMC: een weekend vol muziek, plezier en onvergetelijke momenten

Ervaar het beste van blaasmuziek in al zijn variaties tijdens de derde editie van BLOW! by WMC. Deze zomer transformeert het Stadspark van Kerkrade opnieuw tot een bruisend festivalterrein, vol meeslepende klanken.

Op 31 augustus en 1 september organiseert het Wereld Muziek Concours (WMC) dit unieke evenement, waar Pop, Funk, Jazz en Böhmisch-Mährische muziek samenkomen in een wervelend spektakel.

 

Een weekend vol muzikale passie en diversiteit

Bart van der Roost is enthousiast: “Met BLOW! by WMC brengen we een ongeëvenaarde mix van blaasmuziek naar Kerkrade. Dit festival is de ideale plek om samen met vrienden en familie te genieten van de veelzijdigheid van onze muziek.” Björn Bus voegt toe: “We combineren de rijke traditie van blaasmuziek met moderne muziekstijlen, waardoor we zowel festivalliefhebbers als blaasmuziek liefhebbers samenbrengen. Het programma zit boordevol gevarieerde bands en ensembles.”

 

Zaterdag: een dag vol energie én feest

Op zaterdag kun je je voorbereiden op een dag vol muzikaal vuurwerk! Met optredens van het koperensemble South Brass, de rockende brass band Marshall Cooper en de funky beats van Smelly Kitchen, staat er een onvergetelijke dag op het programma. South Brass, een zevenkoppige band uit Zuid-Tirol, brengt een veelzijdig repertoire van Böhmisch-Mährisch tot Pop, met een passie die van het podium spat. Marshall Cooper levert een mix van Pop, Funk, Rock en New Orleans Jazz, met krachtige blazers en creatieve DJ-technieken. Smelly Kitchen, met elf muzikanten en aanstekelijke grooves, zorgt ervoor dat niemand voor het einde van de show vertrekt.

 

Zondag: gezelligheid voor het hele gezin

De zondag staat in het teken van gezelligheid en biedt gratis toegang. Begin de dag met het traditionele Frühschoppen, inclusief spek met ei en een halve liter weissbier, omlijst door de Böhmerwaldkapel Schinnen. Geniet van optredens van regionale harmonieorkesten en fanfares, en sluit af met een groots gesamtspiel van het koperensemble BRASSers, waarbij iedereen met een blaas- of slaginstrument kan deelnemen. Tobias Rippinger van BRASSers zegt: “We willen blaasmuziek op het hoogste niveau brengen en nieuwe wegen verkennen.”

 

Culinaire verwennerijen en activiteiten voor jong en oud

Naast muziek biedt BLOW! een breed scala aan culinaire verwennerijen. Geniet van heerlijke gerechten van de foodtrucks van WildCuisine, zoals sappige hamburgers, knapperige frietjes en versgebakken crêpes. Voor de kinderen zijn er zoete traktaties en creatieve activiteiten verzorgd door Luna Events.

 

BLOW! by WMC: een festival dat je niet mag missen

BLOW! by WMC is meer dan een festival; het is een feest van blaasmuziek in al zijn vormen. Zorg ervoor dat je dit muzikale feest niet mist! Tickets voor zaterdag zijn verkrijgbaar voor € 25,- en de zondag is gratis toegankelijk. Het Frühschoppakket (zondag) is beschikbaar voor € 15,-. Reserveer nu jouw tickets op blowbywmc.nl en beleef een weekend vol muziek.

 

Blow festival