Tijdens het Cultura Nova festival vindt op dinsdag 3 september een belangrijke conferentie plaats onder de titel “Racisme en Discriminatie in Limburg Anno 2024”.

Dit evenement, dat zich richt op de toenemende meldingen van racisme en discriminatie in de provincie Limburg, brengt o.a. Rabin Baldewsingh (Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme), Linda Nooitmeer (Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis NiNsee), Roel Wever (burgemeester van Heerlen), beleidsmakers, ervaringsdeskundigen en professionals samen om in dialoog te gaan over dit urgente maatschappelijke vraagstuk.

Limburg staat bekend als een prachtige en diverse provincie, geliefd om haar rijke cultuur en natuurlijke schoonheid. Echter, deze schoonheid kent een schaduwzijde: de provincie heeft de afgelopen jaren een zorgwekkende toename gezien in meldingen van racisme en discriminatie. Tijdens de conferentie zullen experts zich buigen over de vraag wat er achter deze stijgende cijfers zit en wat de impact is op de samenleving.

De conferentie biedt een platform voor het delen van perspectieven en het bevorderen van een inclusieve dialoog.

Dit evenement is een gezamenlijke inspanning van verschillende organisaties, waaronder Stichting Art in Contexture, Cultura Nova, Discriminatie.nl, Parkstad Limburg Theaters, BLM Parkstad en Gemeente Heerlen.

Programma en locatie:

Inloop: 18:00 uur
Start: 18:30 uur
Einde: 21:00 uur
Locatie: Parkstad Limburg Theaters, Heerlen

Toegang:
De conferentie is gratis toegankelijk voor het publiek, maar vanwege de beperkte capaciteit wordt geïnteresseerden aangeraden om vooraf te reserveren via de ticketlink van Parkstad Limburg Theaters Heerlen.

Partners en sponsors:
Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Heerlen, VSB Fonds, Fonds ZOZ, Cultuurfonds en Provincie Limburg.

Voor meer informatie en het reserveren van tickets, kunt u terecht op de website van Parkstad Limburg Theaters Heerlen.

Foto’s door: Lidia Carreno : Archiefbeeld van de tentoonstelling Pretu ‘Zwart in het Nederland van de 21e eeuw’