Ben jij als vrijwilliger of bestuurslid werkzaam in de cultuursector? Kom dan op zaterdag 12 oktober 2024 van 10.00 tot 17.00 uur naar het Vrijwilligerscafé bij het Huis voor de Kunsten Limburg op Weerstand Roermond. Een dag boordevol gratis workshops, kennissessies en de mogelijkheid om te spreken met de adviseurs van het Huis. De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met cultuur, erfgoed of amateurkunsten. Stel je vragen en verrijk je kennis over thema’s zoals leden en vrijwilligers werven, financiering, projectorganisatie en sociale veiligheid.

Kennissessies en workshops
Het Vrijwilligerscafé – Vrijwilligers in Huis is hét moment om je kennis te vergroten. Tijdens kennissessies en workshops krijg je advies, praktische tips en handvatten over uiteenlopende thema’s, zoals:

Cultuureducatie
Erfgoed (Immaterieel erfgoed, Limburgs Erfgoednet en Erfgoed beschermen)
Financiering van culturele projecten
In veilige handen – Preventie en aanpak grensoverschrijdend gedrag
Leden en vrijwilligers werven
Projectorganisatie
Toekomstbestendige vrijwilligersorganisaties
Toekomstverkenning amateurfotografie – De meerwaarde van het clubverband

Spreek met de adviseurs van het Huis
Maak kennis met de adviseurs van het Huis en stel alle vragen die je hebt. Of het nu gaat om financieringsmogelijkheden voor je culturele project, je zoektocht naar samenwerkingspartners, het werven van leden en vrijwilligers, het bereiken van publiek, het behoud en beheer van collecties, of het uitvoeren van een educatieproject. We helpen je graag op weg!

Praktische informatie
Locatie: Weerstand Roermond, Bredeweg 10, 6042 GG Roermond.
Datum: zaterdag 12 oktober 2024.
Tijd: van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie en aanmelden via: www.hklimburg.nl/vrijwilligerscafe

Fotobron: https://hklimburg.nl/vrijwilligerscafe