28 september 2024

Autoverzekeringen in Limburg fors gestegen

Autoverzekeringen in Limburg bijna 18% duurder

Inwoners van Limburg die via Geld.nl hun autoverzekering hebben vergeleken, betalen in 2024 flink meer voor hun autoverzekering dan het jaar daarvoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2023 betaalden Limburgers nog bijna 70 euro per maand voor hun autoverzekering. In 2024 is dat gestegen naar ruim 82 euro per maand. Op jaarbasis betalen de inwoners van Limburg ruim 148 euro meer.

Ondanks de forse stijging betalen autobezitters in de provincie Limburg nog altijd minder dan het landelijk gemiddelde. De gemiddelde Nederlander betaalt namelijk bijna 85 euro per maand voor hun autoverzekering. Dat is ruim 3% meer dan wat een autoverzekering kost in Limburg.

Waarom zijn de premies in Limburg gestegen?

De hogere verzekeringspremies in Limburg komen vooral door de toename van de autocriminaliteit. Zo is het aantal gevallen van autovandalisme met 7% toegenomen en ook autodiefstal is gestegen (+4%). Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek ( ). Meer voertuigcriminaliteit betekent een grotere kans op schade, en dat berekenen verzekeraars door in de premies.

Meer Limburgers kiezen voor allrisk autoverzekering

Uit de gegevens van Geld.nl blijkt ook dat in 2024 meer Limburgers voor een volledig casco dekking (allrisk) kiezen bij hun autoverzekering. In 2023 had ongeveer 48% van de Limburgse autobezitters een allriskverzekering, terwijl dit percentage in 2024 is gestegen naar ruim 51%. Dit komt doordat steeds meer automobilisten de voordelen van een allriskverzekering, zoals uitgebreide dekking bij schade en diefstal, inzien.

Tip! De premies voor autoverzekeringen verschillen meestal enorm tussen verzekeraars, vooral bij een allrisk dekking. Ook je autoverzekering afsluiten doe je na een snelle en eenvoudige vergelijking voor het vinden van de beste en goedkoopste deals.

Disclaimer: De genoemde cijfers over autoverzekeringspremies in Limburg zijn alleen van toepassing voor inwoners die verzekeringen hebben vergeleken via Geld.nl.