Wie de stand In de vierde klasse B bekijkt ziet dat een duidelijke scheiding is waar te nemen tussen clubs die strijden om de prijzen en verenigingen die vechten om lijfsbehoud. Logisch is dan dat deze twee werelden elkaar regelmatig in een onderlinge confrontatie ontmoeten. Ook zondag weer is er zo’n duel, te weten de wedstrijd tussen Passart/VKC en KVC Oranje.

Passart/VKC beleeft een moeilijk seizoen en vecht om in de vierde klasse te blijven. KVC Oranje wil meedoen in de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse. Op papier is oranje-wit favoriet, maar papier is, zoals we allemaal weten, geduldig. Bovendien won Passart/VKC afgelopen zondag met overtuigende cijfers van concurrent Sylvia. Het werd 3-0 voor de ploeg van trainer Frank Knops. Directe degradatie lijkt met die overwinning alvast afgewend. De plekken die nopen tot nacompetitie tegen de periodekampioenen uit de vijfde klasse zijn nog steeds dichtbij. Meer punten zijn dus welkom voor de mannen uit Hoensbroek. De blauw-witten kunnen voor het duel met KVC Oranje mogelijk ook moed putten uit de ontmoetingen in het seizoen 2014-2015. Passart/VKC won toen twee keer, in beide gevallen met 2-1.

KVC Oranje wil blijven meedoen om de prijzen en zal dus voor een driepunter gaan. Eerder dit seizoen werd het in Kerkrade trouwens 4-0 voor KVC Oranje. Die zege kreeg pas gestalte in de tweede helft. In het eerste bedrijf was Passart/VKC niet de mindere. Bij de rust was het nog 0-0.

Hoe het deze keer gaat lopen valt af te wachten. In ieder geval zal, naar verwachting althans, een aangename lentezon aan de hemel de verrichtingen van de acteurs begeleiden. Te meer reden dus om een bezoek aan deze wedstrijd te brengen. Passart/VKC en KVC Oranje heten u graag welkom, aan de Demstraat in Hoensbroek, zondag om 14.30.

Foto®Parkstadactueel/Lucho Carreno

 

 

Geef een reactie