De mannen van Abdissenbosch waren gebrand om weer eens 3 punten te pakken op Sportpark De Lelie.

Sv Abdissenbosch begon sterk aan de wedstrijd, coach Henk Stawenga had zijn mannen op scherp gezet en dat was ook terug te zien in de wedstrijd. Abdissenbosch zette Vv Havantia meteen vast op hun eigen helft en dat resulteerde erin dat kans op kans kwam voor de zwart-witte. Havantia had niks in te brengen tegen de sterk spelende mannen van Abdissenbosch, maar het doelpunt bleef maar uit. Uiteindelijk viel het verdiende doelpunt in de 29e minuut, het was Roy Rumposch die de assist gaf op Ton Velraeds, die op zijn beurt de bal langs de keeper in de linkerhoek schoof. De verdiende 1-0 stond op het scorebord.

Niet veel later, in de 34e minuut, was het Marvin Velting die in het  16-metergebied hard onderuit werd gehaald! De scheidsrechter kon niet anders dan een strafschop geven aan de zwart-witte. Je zou zeggen 2-0 maar…. niets was minder waar! De strafschop werd gestopt door de keeper van Havantia en het ‘syndroom’ strafschoppen blijft Abdissenbosch achtervolgen!! Eerder in de afgelopen wedstrijden werden er ook al 4 gemist! Uiteindelijk gingen de ploegen de kleedkamer in met een  tussenstand van 1-0.

Dingen werden doorgesproken en coach Henk Stawenga haalde een aantal zaken aan wat nog beter kon binnen zijn ploeg, de boel werd weer op scherp gezet en de tweede helft kon weer van start.

Keer op keer werden de zwart-witte ook nu weer gevaarlijk. Marvin Velting, Dylan Luit en Dustin Krijnen konden de 2e treffer maar niet vinden. Het was de ploeg van Stefan Nieskens die er een tandje bijschakelden, en het geloof hadden om alsnog de gelijkmaker te kunnen maken.

Aan de kant liepen de reserves al warm en zo ging Abdissenbosch in de wissel, 2 jonge spelers van de B mochten hun opwachting maken in de selectie van coach Henk Stawenga. De jongens vielen goed in, door hun gedrevenheid en inzet werd Abdissenbosch weer diverse keren gevaarlijk. Maar de bal wilde er vooralsnog maar niet in.  De 85e minuut was het invaller Tristen Hendriks die het duel won en Jordan Heuts in stelling bracht voor het doel van Havantia en uiteindelijk toch de verdiende 2-0 wist te scoren. Sv Abdissenbosch wist de 3 punten op Sportpark De Lelie te houden.

Na afloop spraken we met de coach van Sv Abdissenbosch, Henk Stawenga;

“Het was een moeizame wedstrijd, met een zwaar veld, en een stugge tegenstander. We belonen ons vandaag wel met 3 punten, maar doen onszelf veel en veel te kort. We moeten de wedstrijd in de eerste helft al in het slot gooien, je komt terecht voor op 1-0 en dan missen we ALWEER een penalty. Dan krijg je nog opgelegde kansen, als we met 4-0 de rust in gaan dan hoor je niemand hierover klagen, maar dat gebeurd niet. Daarna blijf je kans op kans creëren in de tweede helft maar de bal wilde er niet in. Ja, dan geef je Havantia  nog het geloof! De ploeg van Stefan Nieskens vocht tot de laatste minuut nog voor een punt maar ook wij hebben weer gestreden en gevochten en toch de 3 punten gepakt. Het is een goede teamprestatie. Helemaal tevreden ben ik niet ondanks de 3 punten, we kunnen nog beter en dat moeten we de komende wedstrijden laten zien.”

Tekst sv Abdissenbosch en Foto’s®Amenda Lopatka voor meer foto’s klik op deze link.