Het wedstrijdbulletin van BMR gaf het van te voren al goed aan: UOW ’02 behaalt wisselende resultaten en beide teams zijn voor elkaar een stugge tegenstander. Bovendien heeft een wedstrijd door de week na een lange werk- of schooldag altijd zijn eigen wetten en de mentale weerbaarheid is dan van groot belang en zeker voor een uitwedstrijd. Zo ook vandaag!

 

Beide teams starten goed, waarbij al snel duidelijk werd dat BMR de lange bal hanteerde op hun fysiek sterke spits van der Putten en de aalvlugge Rik Caelen. De eerste grote kans was dan ook voor BMR na een te korte terugspeelbal van Mike Cortjaens maar Rik Caelen raakte alleen maar het zijnet. Iets later werd een breedtepass van Lars Peters onderschept door diezelfde Rik Caelen en dit cadeautje werd wel goed uitgepakt 1-0.

Pas in de 34e min kon UOW ’02 via een goede actie van Patrick Maenen de eerste goede kans creëren. Dennis Systermans schoot weliswaar goed in maar keeper Rens Duijsens pareerde de bal, waarna de rebound van Stijn van Rhenen op de doellijn werd gekeerd. Verder was er nog een goede actie van Jelle Kösters via de rechtervleugel, maar ook zijn schot werd door de keeper gestopt en zo bleef de ruststand 1-0.

Na de rust was UOW ’02 feller in de duels en lag het tempo duidelijk hoger. BMR bleef de lange bal hanteren op de twee spitsen en UOW ’02 probeerde via voetballende oplossingen meer kansen te creëren en daardoor ontstonden over en weer veel omschakelmomenten.

Op een goede indraaiende vrije trap van Ronald Geuskens anticipeerde  Patrick Maenen iets te laat en ook de twee vrije trappen van Mike Cortjaens misten vandaag hun doel. De wissels Tom Dautzenberg voor Daniel Kartsen en Kay  Hintjens voor Patrick Maenen na ruim een uur spelen, betekenden dat UOW ’02 nog meer op de aanval ging spelen en BMR nu constant onder druk hield. Uit de counters bleef BMR uiteraard gevaarlijk en Sandro Aruvaino  hield UOW ’02 met twee prima saves in de wedstrijd. Onze spits Stijn van Rhenen zoekt nog steeds naar de vorm van voor zijn blessure en speelde een te statische wedstrijd om het zijn directe tegenstanders moeilijk te maken. Nu moest al gevaar van de vleugels  komen en waren  Ronald Geuskens en Jelle Kösters met de twee lange rushes dreigend, maar was de keuze om de bal strak voor te geven, terug te leggen of zelf af te werken meestal niet de juiste keuze.

Bij het eindsignaal van scheidsrechter Keulen, meestal nooit op balhoogte, moest UOW ’02 een onnodige nederlaag incasseren. Hopelijk zijn de blessures van vandaag verdwenen en zijn de ontbrekende spelers vanwege schorsing, werk en blessures zondag in de altijd moeilijke uitwedstrijd tegen RVU weer van de partij. Succes mannen!!

Archieffoto®Parkstadactueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie