Zaterdag 9 juni 2018 nog niets in de agenda? Reserveer de datum dan nu alvast! Die avond wordt er in Hoensbroek een speciaal concert georganiseerd. Harmonie St. Caecilia uit Hoensbroek geeft die avond een galaconcert met een verrassend thema en een wel heel bijzondere gastmuzikant: Bart Claessens!

Wie is Bart Claessens?

Bart Claessens begon zijn muzikale carrière op trompet maar op zijn elfde switchte hij naar trombone. Hij heeft aan het conservatorium in Rotterdam gestudeerd bij George Wiegel. Bart had er privé lessen maar nam ook deel aan masterclasses van hele goede en bekende trombonisten zoals Joseph Alessi, Michel Becquet, Bart van Lier en Christian Lindberg. In 2002 begon Bart zijn carrière bij het Koninklijk Concertgebouworkest op tenor- en bastrombone, terwijl hij nog studeerde. Sinds 2007 is Bart benoemd tot solotrombonist van het orkest.

Bart is als docent trombone verbonden aan het Conservatorium van Maastricht en verzorgde masterclasses tijdens tournees van het Concertgebouworkest. Daarnaast is hij actief bij verschillende kamermuziekensembles zoals de Ebony Band en het Koper van het Koninklijk Concertgebouworkest en treedt hij regelmatig op als solist. Zo ook op 9 juni met harmonie St. Caecilia in Hoensbroek

 

Foto mladen-pikulic

 

Colors of the World. Dirigent Sjef Ficker heeft samen met het orkest een verrassend en mooi programma opgesteld. Naast het werk Colors van Bert Appermont met als solist Bart Claessens, neemt de harmonie u mee op een reis over de wereld. De reis neemt het publiek onder meer mee naar Korea en Schotland. Maar ook naar Zuid Afrika, Mexico en Spanje. Ieder muziekstuk is een ervaring op zich en gecombineerd krijgt u de ervaring van een wereldreis op een avond.

Kaarten

Entreekaarten kosten € 10 per stuk. De harmonie verkoopt de kaarten via alle leden van het orkest, maar ze zijn in de voorverkoop ook te bestellen via kyrafens@home.nl. Vermeld in het onderwerp dan “Kaarten galaconcert”. Een entreekaartje staat garant voor een gezellige avond vol bijzondere klanken en een optreden van niemand minder dan Bart Claessens onder begeleiding van onze harmonie.

 

Het concert

Het concert vindt plaats in de Grote Zaal van Schunck* Muziek en Dans, vestiging Hoensbroek (Buttingstraat 47). Het concert start om 19:30 uur en de deuren van de zaal zullen om 19:00 uur open gaan. Net als bij het vorige galaconcert zullen de zaal en de hal worden aangekleed in het thema. Na afloop van het concert is er in de voor die avond veranderde hal, de gelegenheid om gezellig samen na te praten onder het genot van een drankje.

 

Tekst Harmonie St. Caecilia Hoensbroek

 

 

Geef een reactie