Toekomst Tour Parkstad deed gemeente Onderbanken en gemeente Nuth aan.

 

 

 Gemeente Onderbanken en gemeente Nuth waren afgelopen zaterdag de gastheren van de Toekomst Tour Parkstad. De energiemakers begonnen de etappe bij de Brede Maatschappelijke Voorziening, BMV de Henkhof in Merkelbeek. Daarna koerste het peloton per tandem naar het infopunt ONS Duurzaam Nuth en bezocht zij de recentelijk opgeleverde energiezuinige woningen in de Bavostraat en Barberastraat in Nuth.

 

Met de Toekomst Tour brengen eigen inwoners van de 8 Parkstad gemeenten als energiemakers bestaande oplossingen in beeld om elkaar te stimuleren om samen duurzaam te leven. Deze voorbeelden delen ze ook op de site www.toekomstourparkstad.nl en de Facebook pagina www.facebook.com/toekomsttourparkstad/.   

 

BMV de Henkhof: Samen in een duurzame omgeving. Bij de start van deze etappe van de Toekomst Tour werden de energiemakers welkom geheten door wethouder Jos Timmermans: “Bij onze Brede Maatschappelijke Voorziening de Henkhof hebben we met elkaar een unieke toekomstbestendige combinatie gebouwd. Een geweldige diversiteit aan voorzieningen op het gebied van sport, cultuur en maatschappelijke activiteiten. Daarbij hebben we tijdens de bouw en renovatie ook een breed scala aan duurzame maatregelen getroffen. Daardoor creëren we niet alleen een heerlijke en gezonde omgeving, maar zorgen we ook voor een significante verlaging van de energiekosten”. Dat Timmermans oprecht bevlogen is, blijkt ook wel uit het feit dat hij zijn eigen huis energieneutraal heeft gekregen. Met recht kon hij dan ook voor de BMV en voor zijn eigen huis de begeerde “Toekomst Tour Proof” sticker ontvangen.

 Alle duurzame deskundigheid bij één infopunt. De tweede stop van het peloton energiemakers was bij de trotse winnaar van de Beekdaelen innovatieprijs: Infopunt Ons Duurzaam Nuth. Hier kan iedereen terecht met vragen over duurzaamheid. De bevlogen Andre Scheffer, coördinator energie & duurzaamheid: “Wij hebben hier alle deskundigheid in huis om iedereen te helpen met duurzame oplossingen. Inwoner, ondernemer, vereniging, echt iedereen! Wij kunnen je concreet op weg helpen met oplossingen die bij jou passen.”  Scheffer laat de energiemakers ook de nieuwe patiobungalows zien aan de Bavo- en Barbarastraat. Woningen gebouwd met allerlei duurzame oplossingen, zoals zonneboilers, zonnepanelen en elektrische radiatoren waardoor hun woningen zonder gasaansluiting klaar zijn voor een energie neutrale toekomst. Ook hij mocht met veel plezier namens de energiemakers de “Toekomst Tour Proof” sticker in ontvangst nemen.

De volgende Toekomst Tour etappe is op 3 november in Brunssum.

 Nieuwe energiemakers. Toekomst Tour Parkstad kan nog meer energiemakers gebruiken. Heb je groen bloed en een hart voor duurzaamheid? Wil jij het verschil maken en voorloper zijn op weg naar een energievolle en duurzame toekomst? Lijkt het je leuk om te filmen of vloggen tijdens de tours én ben je enthousiast en zit je vol energie? Meld je dan aan via www.toekomsttourparkstad.nl. 

 Toekomst Tour langs energie-initiatieven in Parkstad. Inwoners van de 8 Parkstad gemeenten bezoeken als energiemakers per tandem energievolle projecten in Parkstad. Zij brengen tijdens hun bezoeken goede duurzaamheidsinitiatieven die er al zijn onder de aandacht. Zo leren inwoners van elkaar wat er al gebeurt en stimuleren ze elkaar om ook zelf aan de slag te gaan. Zij vertellen hierover op social mediakanalen en via lokale media.

 Waar komt de Toekomst Tour vandaan?. De Parkstad-gemeenten (Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Nuth, Onderbanken, Simpelveld en Voerendaal) hebben met PALET (Parkstad Limburg Energie Transitie) de ambitie uitgesproken om in 2040 energieneutraal te zijn. Om dit te bereiken is naast het beperken van energieverbruik ook het opwekken van duurzame energie nodig. Een samenwerking tussen inwoners, overheden, bedrijven en instellingen vormt de basis voor succes.

Foto Toekomst Tour Parkstad

Geef een reactie