Schinveld laat effectief SVE ontsnappen door eerste helft | Schinveld – SVE: 3-4

SCHINVELD – Door de twee klinkende overwinningen op rij, was het vertrouwen gegroeid bij de ploeg van trainer Gerard Zweerink. Het thuisduel met SVE, dat eveneens zes punten behaalde, was dan ook een cruciaal duel voor het verloop van de eerste periode. Bij winst zou Schinveld aanhaken bij de (sub)top, bij verlies zou de achterstand op de concurrentie aanzienlijk vergroot worden.

Met die insteek begon de thuisploeg scherp aan het duel en legde het de tegenstander uit Einighausen de wil op. De eerste kans was dan ook voor Schinveld-speler Daniël Dormans, die een puike voorzet van Danny Habel nipt over kopte. Toch waren het de gasten die op voorsprong kwamen. Na enig geklungel in de defensie greep ook doelman Sten Jamar weifelend in, waar SVE-uitblinker Barney van der Heide van profiteerde: 0-1. Even later was het diezelfde Van der Heide die – vanuit vermeend buitenspel volgens de grensrechter – de 0-2 tegen de touwen joeg. Ook deze inzet kon Jamar onvoldoende keren. Toch was het Schinveld dat via combinatiespel trachtte de aansluitingstreffer te verzorgen, maar in de eindfase liep vrijwel elke aanval spaak. Zo was men nog het dichtst bij via een vrije trap van Sander van Beurden die op de deklat belandde en ook een schot van Glenn Peeters werd vrij eenvoudig gekeerd door doelman Joep Gerats. Alsof het kwaad nog niet geschied was, ontsnapte topscorer Hicham Iggfa aan de aandacht van Bob Peters en schoot overtuigend de 0-3 binnen. Op slag van rust werd het zelfs 0-4 vanuit opnieuw een uiterst effectieve counter. Ook deze keer was Barney van der Heide het eindstation.

Ondanks de kansloze missie zou Schinveld haar huid duur verkopen. Zo kwamen de gasten nog nauwelijks op de helft van de tegenstander en legde de thuisploeg de nodige druk op de achterhoede van SVE met een goede mogelijkheid voor aanvoerder Zico Bock als gevolg. Zijn schot van afstand zwabberde echter net over. Even later was het wel raak. Op aangeven van Van Beurden kwam Bock alert voor zijn tegenstander en schoot de 1-4 tegen de touwen. Bock leek direct hierna ook de 2-4 te verzorgen, maar na een flitsende combinatie met Daniël Dormans werd zijn schot gekeerd en belandde zo voor de voeten van Sander van Beurden, die de bal uiterst beheerst binnen schoot: 2-4. Toen het zelfs 3-4 werd via opnieuw Van Beurden, ditmaal op aangeven van invaller Dennis Dormans, raakten de gasten uit Einighausen zichtbaar in paniek. Zo had Jorrit Haest de gelijkmaker op zijn schoen, maar een fraaie volley werd van richting veranderd door een muur van SVE-spelers, waardoor zijn inzet slechts een hoekschop opleverde. Naarmate het duel vorderde begon ook de sfeer grimmiger te worden. Zo werd de Schinveld grensrechter meermaals genegeerd en ontsnapten zowel Cem Bozkurt als Zakaria Essalih (beiden SVE) aan een directe rode kaart. Ook mocht Schinveld-speler Karim Askour van geluk spreken dat scheidsrechter Kok de rode prent het liefst bij zich hield. Toch zou de leidsman eenmaal het rood trekken, nadat invaller Mike Cortjaens meermaals een counter probeerde te verijdelen door zijn tegenstander te vloeren. Tien minuten voor tijd moest hij, na twee gele kaarten, alsnog inrukken. Er zouden geen doelpunten meer vallen, tot grote opluchting aan de kant van SVE, dat door deze zege wél de aansluiting vindt bij de subtop.

Volgende week wacht Schinveld een ontmoeting met fusieclub FC Roerdalen, welke afgelopen seizoen ontstond, doordat Vesta uit Melick en de plaatselijke voetbalclub uit St. Odiliënberg besloten samen te gaan. Ondanks de verre uitwedstrijd hoopt men wederom op de onvoorwaardelijke steun van het trouwe publiek.